Rundt 80 personer er samlet i Kalvåg mandag og tirsdag denne uken i forbindelse med en konferanse om hvordan man skal utvikle Stad skipstunnel som en turistdestinasjon. Det er prosjektgruppa for Stad skipstunnel og Visit Nordfjord som er arrangør av konferansen som holdes i Frøyenhuset og på Knutholmen.

Konferansen ledes av konferansier Arne Hjeltnes og to av dem som talte for forsamlingen mandag var de lokale næringslivstoppene Sverre Søraa (Coast Seafood) og John Olav Lefdal (Lefdal Invest) som presenterte hver sine prosjekt i Nordfjord.

Tidligere i høst ble det klart at Nordfjordeid fra neste år vil kunne ta imot cruiseskip på havna. En Sea Walk-løsning skal sørge for at cruisepassasjerene kommer seg i land og initiativtaker John Olav Lefdal i Lefdal Invest talte entusiastisk til forsamlingen om prosjektet i Frøyenhuset i ettermiddag.

Eidaren understreket behovet for å samarbeide i regionen, og skrøt av satsingene som Hotell Alexandra har gjennomført og av planene til Coast Seafood og Måløy Eiendomsutvikling i Måløy sentrum.

- Alle prosjekt er med på å løfte Nordfjord. Vi må slutte å slå hverandre i hjel, sa Lefdal, som hadde med seg Arthur Kordt til sitt foredrag om Sea Walk-løsningen på Nordfjordeid. Se foredraget til duoen i videoen over.