Ser fremover

Etter to dager i Ålesund dro politikere og administrasjon fredag tilbake til Nordfjord. Slik oppsummerer Selje-ordfører Stein Robert Osdal (KrF) samlingen:

- Hva slags samarbeid ser dere for dere?

- Det handler om maritime næringer og havområdene. Her er det stor kunnskap, iver og energi for å få opp kunnskap om havrommet. Det er noe vi kommer til å ha et godt og fruktbart samarbeid om, slik at det kan gi kommuneorganisasjonen kunnskap om hvordan vi kan forvalte de store havområdene i nye Stad kommune, og sammenkoblingen med næringslivet.

Eid-ordfører Alfred Bjørlo utelukker heller ikke at samarbeidet med det marine kompetansesenteret i Ålesund, som blant annet har NTNU, kan gi tilbud om høyere utdanning også i Nordfjord.

- Det er ikke umulig. De er opptatte av å bygge seg "noder", og det er en friere og mer åpen tenkning enn hva man kanskje er vant til. Jeg mener ikke at det betyr et universitet i Nordfjord, men mer som noder der man har mer digitale undervisningstilbud lokalt, og lage større kunnskapsmiljø rundt våre sterke næringer, som det maritime og elektroautomasjon. Det ligger noen muligheter der, og det begynner hvertfall å kverne litt i mitt hode. Derfor er det viktig for oss å reise opp hit for å snakke om det og se hvordan det fungerer her, sier Bjørlo.

Les mer om Stad2020-turen i tirsdagens utgave av Fjordenes Tidende.