Selje-brannsjef Geir Petter Hatlenes husker ikke sist det var en såpass stor brann i bygda, som da det brant på Selje Hotel natt til fredag.

Når han tenker tilbake på flammeinfernoet er han veldig takknemlig for hjelpen brannvesenet i Selje fikk fra Vågsøy og Vanylven.

Noe av det første brannsjefen gjorde da han rykket ut til brannen i morgentimene fredag, var nemlig å tilkalle hjelp fra brannkorps i Vågsøy og Vanylven.

Brannvesenet mottok meldingen om brannen like etter klokken halv fire natt til fredag. Fem-seks minutter senere var de første brannfolkene på stedet.

Og kort tid etter var et mannskap på mer enn 30 personer på plass for å slukke flammene.

– Vi innså raskt at vi måtte få hjelp fra de andre om vi skulle ha noen slagkraft, sier Hatlenes.

To timer senere, rundt klokken kvart på seks, hadde brannsjefen en formening om at de skulle klare å berge resepsjon- og spa-avdelingen på hotellet.

Men han var ikke like overbevist om dette fra begynnelsen av.

– Jeg trodde først ikke at vi skulle klare å berge de to avdelingene. Det er jo litt røyk- og vannskader der, men tross alt ikke brannskader, oppsummerer Hatlenes.

Han er overbevist om at de klarte å begrense brannskadene takket være hjelpen fra brannvesenet i de to nabokommunene.

– Vi hadde ikke klart det alene. Ingen er dimensjonert til å ta sånne ting alene, sier brannsjefen og viser til at kommunene har bistandsavtaler med hverandre.

– Vi kan ikke bygge opp beredskapen for å ta sånne store ting.

Til slukkingsarbeidet ble det brukt to tankbiler. Den ene ble hentet fra Stadlandet og kan holde 16.000 liter vann. Den andre tankbilen tok brannvesenet i Vanylven med seg. De hadde også tilgang til vannverket i Selje, og det ble i tillegg lagt ut vannpumper i sjøen både ved Nabben og Selje kyrkje.

– Tilgangen på vann var ikke noe problem under slukkingsarbeidet, konkluderer brannsjefen.

Hatlenes skryter av samarbeidet med Vanylven og Vågsøy.

– Det fungerte veldig bra. Mannskapet som var der gjorde en kjempejobb.