Fra januar har gründerne bak Havbruksutstyr solgt unna skjul og hvilehjem for rensefisk som varmt hvetebrød.

Det er iLaks.no som melder saken.

Gründerne Thomas og Runar Leirgulen er i full gang med å bygge hjembygda med næringsvirksomhet og arbeidsplasser.

De har så langt i 2016 bikket en million i omsetning, og har nå mellom fem og seks personer knyttet til bedriften.

Det er ved siden av full jobb hos K. Strømmen Lakseoppdrett at de har bygget opp selskapet Havbruksutstyr som har spesialisert seg på skjul og hvilehjem for rensefisk.

Bikkket 1 million

I 2015 var selskapet preget av oppstart og utvikling. Salget var ikke derfor ikke i fokus. Likevel klarte de å gå i pluss. De fikk en omsetning på 362.000 korner og resultat før skatt endte på 103.000 kroner.

Etter dette har de solgt unna skjul som varmt hvetebrød, og Thomas Leirgulen forteller til iLaks at de nå har bikket en million i omsetning for inneværende år.

Flere ansatte

I tillegg har de mellom fem og seks personer knyttet til bedriften.

– Vi har ikke noen på hundre prosent, for det går rett og slett ikke opp. Det er sånn at vi fremdeles er i etableringsfasen, og omsetningen er ikke så enorm at den tillater dette. Det vi har fått til er å hyre inn folk når ordrene kommer inn. Når salget er på sitt villeste, er det seks personer som jobber her for oss, forklarer Leirgulen til iLaks, og forteller videre:

– Vi har kommet i gang, og det er en start. Det vi har spesialisert oss på kombinasjonsskjul som vi selv har utviklet, og salget har gått strålende. Det er mye som tyder på at det vi har utviklet var et behov som næringen hadde.

Frem til nå har de solgt omtrent 130 skjul som per i dag står i sjøen.

Lidenskap for havbruk

Til Fjordenes Tidende har gründersøskenbarna tidligere uttalt at de er lidenskapelig opptatt av havbruk.

De roste også all hjelp og støtte de har fått.

– Hadde det ikke vært for hjelp fra folk med kompetanse, som har valgt å bistå oss, så hadde vi ikke oppnådd det vi har. Vi har ikke faglig utdanning på området, men har stor erfaring ellers, sa de.

Grunntanken bak ideene til gründerne er bærelraft. De fortalte Fjordenes Tidende at de ikke liker bruk av miljøgifter i oppdrettsnæringen, og jakter produkt som gjør oppdrettsnæringen miljøvennlig.