For tredje år på rad ble det innsamlingsrekord for julegryta til Frelsesarmeen i Vågsøy kommune.

– Det er helt fantastisk, jubler Tommy M. Høgseth, frelsesarméoffiser ved Frelsesarmeen i Måløy. De 198.000 kronene ble samla inn i desember 2015. I desember 2014 var beløpet cirka 175.000 kroner, og i 2013 var beløpet like over 160.000 kroner.

– Fantastisk giverglede

Høgset tror at mange Frelsesarmeer rundt om i landet har opplevd å få mindre i gryta i 2015.

– Jeg trodde ikke vi kunne klare en ny rekord igjen med bakgrunn i en del permitteringer og generelt mye utgifter i desember, forteller Høgset.

Gleden var derfor ekstra stor da opptellingen viste enda en ny rekord.

– Det er en helt fantastisk giverglede her, og jeg blir kjempeydmyk. Det er bare å ta av seg hatten, sier Høgset. Han har ikke nok lovord om alle innbyggerne som har vært med å gi.

– Og nå vil vi gjøre vårt aller beste for å forvalte disse midlene på best mulig måte, slik at det kommer tilbake til lokalsamfunnet på en god måte, sier Høgset.

Drops betalte for å synge

I år hadde Frelsesarmeen grytevakter ved Måløy Stormarked, Måløy Brygge, et par lørdager i Eid og muligheten til å bidra på SMS. Nytt av 2015 var at det også ble arrangert en grytekonsert på Frelsesarmeen. Oppslutningen ble ifølge Høgset ikke den beste, men poengterer at de frammøtte fikk en strålende konsert.

– Det er klart at konserten hjalp på. Mannskvartetten Drops valgte faktisk å betale for å ha konsert. Det var helt utrolig. Alle inntektene fra konserten gikk til oss, og så stilte de opp gratis og la noen ekstra lapper i gryta. Det er helt fantastisk, forteller han, og retter en stor takk til Drops.

I tillegg fikk videoen til Høgset, der han danser Gangnam-style foran julegryta, enorm oppmerksomhet på sosiale medier, og ble omtalt i nasjonale medier. På Frelsesarmeen i Måløy sin Facebook-side ble den sett over 112.000 ganger.