I går slo Maaløy Seafood hull i veggen inn til Brødr. Myhre, og om få uker tar de i bruk nabolokalet til en økt satsing på pelagisk fisk i Måløy sentrum.

– Alle dømte vel Maaløy Seafood nord og ned da vi ble den siste aktøren som var igjen her i gata, sier daglig leder Roger Skavøypoll med et lurt smil om munnen. 15. august starter nemlig Maaløy Seafood med testproduksjon ved mottaket sør i Måløy sentrum hvor de har brukt den siste tiden på å mer enn doble produksjonskapasiteten. Investeringen er på over 20 millioner kroner.

– Dette er historisk. Disse selskapene har vært konkurrenter fra tidenes morgen og vi er kjempeglade for at vi har fått på plass en avtale med Brødr. Myhre, sier Sverre Søraa.

Han er administrerende direktør i Coast Seafood, som i 2007 kjøpte Maaløy Seafood.

– Coast Seafood begynte å selge produktene til Maaløy Seafood tilbake i 1997. Vi hadde felles kunder i flere markeder, og det å kunne kombinere sild og makrell med laks og ørret, som er hovedproduktene våre, har passet oss bra siden den dagen. Nå var tiden inne for å oppgradere fabrikken.

– Å tømme en båt bør gå på under 10 timer. Det brukte vi 30 timer på tidligere, forklarer Roger Skavøypoll.

15. august satser han på å kunne ta imot de første makrellfangstene. Aktiviteten håper han å holde oppe til godt ut i november. Og når de norske båtene har tatt sine kvoter, er Maaloy Seafood med sin nye fabrikk og økte kaikapasitet nå også rigget for å ta imot fangst fra større utenlandske båter. Søraa understreker også at fabrikken kan ta imot andre pelagiske fiskeslag, som blant annet sild og lodde, som Coast Seafood har i sitt «sortiment».

Selv om makrellen ikke lenger er i kontakt med mennesker før den ligger i kassene, så vil fabrikksatsingen generere nye arbeidsplasser. Fire-fem personer ekstra forventer Maaløy Seafood å ansette, slik at staben i sesong vil telle 34 personer.

– Vårt fokus er på å sikre de arbeidsplassene vi har og videreutvikle disse. Men det vil bli behov for mer folk fordi vi øker kapasiteten, sier Sverre Søraa.