Frp-politiker Marita Aarvik fra Stadlandet sier det er skremmende at Helse Førde vil kutte i ambulansetjenesten i fylket.

– Jeg vil ikke sitte og se på at man bygger ned ambulansestasjonene i fylket uten kamp. Som politiker er det klart at jeg må bruke mine kanaler, forteller Aarvik.

Tidligere i dag meldte NRK om at dette kan bety nye runder med nedlegging av ambulansestasjoner i Helse Førde. I dag er det 21 stasjoner i fylket, i tillegg til båt- og luftambulanser.

Ifølge administrerende direktør Jon Bolstad i Helse Førde har flere av ambulansestasjonene få oppdrag og utfordringer med rekruttering.

Vil ha et minstekrav

Aarvik har engasjert seg i saken om ambulansetilbudet i fylket i flere år, og har selv opplevd at ambulansetjenesten i hjemkommunen Selje har vært nedleggingstruet.

Hun vil ikke spekulere i hvilke ambulansestasjoner som blir nedlagt dersom det blir kutt i tjenesten, men forteller at hun tror distriktene er i fare.

– Det blir tragisk uansett hvem som mister sine ambulanser.

– Jeg har påpekt dette i flere år nå, at man kan ikke redusere aktiviteten ved sykehuset og den prehospitale tjenesten, understreker Aarvik og legger til:

– Det var brukt som et argument da de la ned avdelinger på Eid, at man skulle styrke den prehospitale tjenesten. Så vidt jeg ser, så har de ikke gjort det. I stedet for så har de bygget den ned.

– God nok kompetanse

Aarvik mener heller ikke at Helse Førde sitt argument om for få turer og manglende kompetanse i ambulansetjenesten i distriktene holder mål.

Hun mener også at kompetansen er god nok i Nordfjord.

– Det er utrolig mange dyktige ambulansepersonell i Nordfjord, sier Aarvik, som jobber på legevakta på Eid.