– Vi har ikke noe å tape på å prøve dette, slik jeg ser det, sier Hessevik til Fjordenes Tidende.

Søndag inviterer utviklingslaget derfor til et folkemøtet der kommunetilhørigheten skal diskuteres.

Det var NRK som først omtalte saken.

Dersom Bryggja blir en del av Selje-Eid, håper Hessevik og Bryggja Utviklingslag at skolen i bygda får bestå.

– Håpet er at vi får beholde skolen. Vi blir snudd ryggen til ute i Måløy, så vi må prøve oss andre plasser. Så enkelt er det.

Hessevik og flere andre bryggjaværinger er svært engasjerte i saken. Hessevik forteller at flere ivrige i bygda har vært i kontakt med politikere i Selje og Eid, samt Fylkesmannen.

– Det er tommel opp fra Selje og Eid, sier Hessevik.

Eid-ordfører Alfred Bjørlo (V) bekrefter at han har blitt kontaktet av utviklingslaget, men understreker at han er opptatt av at Bryggja må ta en selvstendig vurdering.

– Dette må være opp til lokale prosesser på Bryggja, sier ordføreren.

Selje og Eid grenser som kjent ikke til hverandre i dag, men Bryggja ville fungert som et bindeledd mellom de to kommunene.

– Vi ønsker primært hele Vågsøy med i den nye kommunen, inkludert Bryggja, sier Bjørlo.

– Man trenger en viss opplsutning i bygda, sier Hessevik og legger til at dette er noe de ønsker å lodde stemningen for på folkemøtet søndag.

– Gate 1-politikk

Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad sier til NRK at hun håper bygdefolket på Bryggja tenker over konsekvensene før de bryter ut av Vågsøy.

– Det er kortere til Måløy både når det gjelder ungdomsskole, legetjenester og sykehjem enn det er til Nordfjordeid, sier Maurstad til NRK.

Øystein Hessevik i Bryggja Utviklingslag mener argumentene fra ordføreren er svake.

– Hun har mange svake poeng, for vi må uansett til Eid hvis vi skal til lege etter arbeidstid. Og det er lettere for elever å bli kjørt til Eid og gå av bussen rett ved siden av skolen, enn at de blir sluppet av i Gate 1 og må kjempe seg oppover gatene, sier Hessevik og legger til:

– Jeg har ikke noe til overs for den Gate 1-politikken som blir ført ute i Måløy.