Selje-politiker og kommunestyremedlem Kenneth Brandal (H) mener uttalelsen fra Vågsøy-rådmann Knut Ove Leite er en dårlig start for et videre samarbeid mellom de to kommune.

Formannskapet i Selje gikk i går nemlig enstemmig inn for å si nei til en sammenslåing med kun Selje og Vågsøy, fordi de mener det blir for lite. De er derimot åpne for nye samtaler i en større konstellasjon.

– Dårlig start

– Jeg undrer meg om dette er noe som kommunestyret (i Vågsøy) stiller seg bak. Det er en dårlig start, hvis man virkelig ønsker et samarbeid, understreker Brandal.

Han reagerer både på det rådmannen har sagt, og at formannskapet under en pause brøt ut i latter da de leste om vedtaket fra Selje på fjt.no.

– Hva var det som var så morsomt? spør Brandal.

– Det er ingen som liker å bli tatt for gitt, og hvis det er det som ligger bak, at (rådmannen) tar folk i Selje for gitt, så tror jeg at vi har det best hver for oss.

Sp-politiker Gunn Sande var heller ikke fornøyd med uttalelsen fra Vågsøy-rådmannen.

– Jeg blir jo litt provosert. Jeg ville heller aldri ha ledd av andre sine vedtak, jeg respekterer folk for mye til å gjøre noe sånn. Vi mener at Selje og Vågsøy blir for lite, og jeg skjønner ikke at det er noe å le av, sier Sande og legger til:

– Jeg synes det var ufint og nonchalant - og det kan du sitere meg på.

Flere har reagert på kommentaren fra Vågsøy-rådmannen. Du kan lese mer om saken her: