Det at Selje takker nei til å stå alene med naboen virker for Vågsøy-rådmann Knut Ove Leite som lite gjennomtenkt.

I går bestemte formannskapet i Selje seg for å si nei til en sammenslåing med kun Vågsøy. Avgjørelsen ble tatt på bakgrunn av folkeavstemmingen og det at Selje-poltitikerne mener de to kommunene vil være for små hvis de slår seg sammen.

– Du kan sitere meg på at de skal være glade for at noen vil ta ansvar for dem, sa rådmannen til fjt.no i går.

– Jeg forventer en beklagelse fra rådmannen. Slike uttalelser bør ikke finne sted i en dialog mellom to kommuner. Det er så amatørmessig som det går an å bli, sa Osdal tidligere i dag.

– Det er ikke noe å beklage. I Vågsøy så har vi fri rett til ytring, jeg vet ikke om de har det i Selje. Det er jo ytringsfrihet, sier Leite og legger til:

– Jeg står for det jeg har sagt. Jeg kan ikke se noen grunn til at det er provoserende. Og det er viktig å presisere at dette er noe som ble formidlet i en pause, etter at jeg hadde blitt informert om hva Selje hadde vedtatt.

Tror ikke det vil påvirke samarbeidet

Leite forteller at det er flere årsaker til at han kom med uttalelsen i formannskapssalen i går. Han viser til Selje-politikernes argument for at Vågsøy og Selje-alternativet blir for lite.

Han viser også til at Selje står foran store utfordringer framover, både når det kommer til demografi og tjenestetilbud.

– Og per i dag er det kun Vågsøy som er interessert i å slå seg sammen med Selje, sier rådmannen og viser til at Selje kun har inngått en intensjonsavtale med Vanylven og Vågsøy.

Flere har reagert på kommentaren fra Vågsøy-rådmannen. Du kan lese mer om saken her: