– Vi ønsker jo at alle skal være korrekt sikret, sier politibetjent Åse Romuld som onsdag morgen hadde trafikkontroll ved Skavøypoll skule.

Sammen med kollega og politibetjent Birger Løvskar kontrollerte Romuld bilistene som kjørte til og fra Skavøypoll skule onsdag morgen før skolestart.

Totalt ble 35 biler kontrollert og det ble skrevet ut ett forenklet forelegg.

– Forelegget gjaldt ikke korrekt sikring av barn i bilen, forteller Romuld som helst skulle sett at alle bilistene hadde alt på det rene.

Både denne og neste uke vil politiet være godt synlig på veiene. Bakgrunnen er skolestart og politiet sjekker at både sjåfører og passasjerer er godt nok sikret.

– Det handler om å få en trygg skolevei. Vi kontrollerer at foreldrene har sikret barna godt nok i bilen, forklarer politibetjent Birger Løvskar ved Vågsøy lensmannskontor og forteller at det går blant annet på bilbelte, bilsete og lignende.

Aksjonen som politiet nå holder på med er annonsert på landsbasis.

– Disse aksjonene har vi hatt i mange år nå i forbindelse med skolestart. Politiet skal ha kontroller og ved å varsle om disse vil det gi en forebyggende effekt, sier Løvskar.

Tirsdag hadde politiet aksjon ved Svelgen Oppvekst. Der ble det skrevet ut to forenkla forelegg. Høyeste fargen som ble målt var 70 kilometer i timen i 50-sonen. I tillegg ble det skrevet ut to vernegebyr.

Ved Ytrehus i Bremanger kommune ble det midlertid tatt fartskontroll, der det ble skrevet ut to forenkla forelegg. Den høyeste farten som ble målt var 74 kilometer i timen og det ble skrevet ut et vernegebyr.

Også Vanylven fikk se politiet på veiene på tirsdag da de hadde aksjon ved skolestart. Her ble 21 biler kontrollert, men samtlige bilister hadde alt på det rene.

Ved kontrollen i Eid i forbindelse med skolestart ble 40 biler kontrollerte, og politiet kunne fornøyd fortelle at alt var i skjønneste orden.