Bare en måned etter at autolinebåten Carisma Star blei solgt til nye eiere på Island, går enda en vågsøybåt, Polarbris, samme vei.

I midten av august var det en av de største og mest moderne i den norske lineflåten, Carisma Star, som skifta eier. Den blei kjøpt av islandske Samherji fra Carisma Fish på Raudeberg.

Nå bekrefter reder Kåre Furnes i Atlantic Seafish AS i Måløy at de i løpet av høsten selger autolinebåten Polarbris. Også denne gangen er det et rederi på Island som er kjøper.

Investeringer

– Polarbris er en av de nyere linebåtene, bygd i 1999. Mange forstår ikke at vi selger en av de beste båtene i flåten, men den er likevel noen år, og vi stod foran store nødvendige investeringer neste år, dersom vi skulle beholde båten, sier Furnes.

Han nevner ombygging av fryseriet om bord, med overgang fra freon til ammoniakk, som en av de store, framtidige investeringene. Dette arbeidet blei gjort på Atlantic Seafish sitt andre autolinefartøy, Atlantic, i fjor.

Rask avgjørelse

– Vi fikk et tilbud som krevde rask behandling, og nå er mesteparten av formalitetene i orden, sier Furnes.

Prisen vil han ikke snakke om:

– En får ikke god pris for brukt tonnasje, men vi fikk det som er mulig å få. Det er ikke hver dag en får tilbud om å selge en båt, så vi sa ja, slik at vi står fritt seinere.

Furnes sier det han synes er tungt i forbindelse med salget, er at mannskapet på cirka 30 mister jobbene sine. Mannskapet kommer fra alle kanter av landet, noen er også lokale, og noen få er færøyværinger.

Hele saken står i papirutgaven mandag 16. september.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende