Et rendyrket kulturhus og en ny næringshage er noen av stikk- ordene fra den noe utradisjonelle avtalen mellom Selje og Sparebanken Vest.

– Sparebanken Vest har nå tatt ballen videre og vil fortsette å være til stede i Selje, bare i en litt annen form, fortalte Selje-ordfører Stein Robert Osdal (KrF) politikerne under kommunestyremøtet, som ikke helt tilfeldig ble holdt i lokalene til banken.

Intensjonsavtalen innebærer at Stiftinga Sankta Sunniva, Selja og Stad i en periode får disponere bankbygget gratis etter at Sparebanken Vest flytter ut, trolig denne sommeren.

Banken vil da fortsatt leie tre av kontorene i bygget, der kunder vil få muligheten til å møte med rådgivere etter avtale. Minibanken, nattsafen og innskuddsmaskinen blir også værende i bankbygget.

Næringslivsaktørene som i dag er i Sunnivahuset blir også flytta til bankbygget.

Kommunen vurderer også å flytte Voksenopplæringa fra Sunnivahuset til bankbygget, og biblioteket til Sunnivahuset.

– Det gjør at Sunnivahuset kan bli et rendyrket kulturhus, forteller Osdal.

– Det hadde vært synd om bygget hadde blitt stående tomt, sier Osdal.

Hoddevik og Hove forteller at samarbeidet med kommunen er et forsøk på å fortsatt være tilstede i Selje med et minimum av banktjenester.

– Etter 123 års bankdrift i Selje vil banken forsøke å bidra til å støtte næringsvirksomheten i kommunen og fortsatt liv i bankbygget, sier de.