Anfinn Sjåstad (Frp) sto på sitt og fikk til slutt støtte til fortgang i saken om utbedringen av fylkesveg 620 ved Årsheimstranda. Men Selje-politikeren er fortsatt ikke helt fornøyd.

– Denne vegstrekningen har blitt diskutert i 40 år, og det er fortsatt ikke noe som har skjedd, sa Anfinn Sjåstad til resten av formannskapet under møtet på kommunehuset i Selje forrige uke.

 – Ved en slik søknad får vi vite om det er lov å utvide vegen. Vi skal fikse riksveg 620, det har vi ventet i 40 år på, sa Frp-politikeren.

Han la press på administrasjonen og ba om fortgang i saken.

Flere politikere mente man kunne drøye avgjørelsen, men Sjåstad sto på sitt og til slutt ble det vedtatt at rådmann Ørnulf Lillestøl skal greie ut saken innen 1. november.

– Bedrifter er villige til å være med på å finansiere dette. Vi må sende en søknad til fylkeskommunen og høre om vi får lov til å utbedre den, understreket Sjåstad.

Til slutt ble det altså vedtatt at rådmannen skal greie ut saken innen 1. november. Utgreiingen går på den videre prosessen for utbedringen av fylkesveg 620, med særlig fokus på reguleringsplan og den beste strategien for å få vegen prioritert i Regional Transportplan (RTP).

Vegstrekningen er generelt mye omdiskutert. I juli skrev kommunestyremedlem Raymond Myren (KrF) et innlegg der han ba om ny vei på fylkeveg 620 mellom Sandvik og Kjøde.