– Fra i dag av har jeg troen på dette prosjektet, sier Magnus Lågeide fra Raudeberg til Fjordenes Tidende etter folkemøtet i Parken kulturhus tirsdag. Han var en av over 300 personer som tok turen for å høre mer om planene for nye Kinn kommune som etableres i 2020.

– Før møtet var jeg verken positiv eller negativ til Kinn. Jeg kjente ikke fordelene eller ulempene fordi jeg hadde fått for lite informasjon. Det som ligger på Facebook er ikke informasjon. Det er vas, mener Lågeide

Han lot seg derimot imponere av prosjektrådmann i Kinn, Terje Heggheim, som brukte tre kvarter på å blant annet fortelle om ambisjonene til den nye kommunen.

– Hans redelige og saklige måte å legge dette fram på gjorde at dette ble et vippesteg for meg, sier Lågeide.

Magnus Lågeide jobber og er medeier i Sentronik. Nå håper han etableringen av Kinn kan åpne for nye muligheter for Måløy-bedriften som er en leverandør av tjenester innen brannvern og sikkerhet.

– Vi som driver handel har oppdrag helt øst til Strynefjellet og nordover helt til Ulstein, men sørover drar vi ikke på grunn av dårlig kommunikasjon. Ved at vi slår oss sammen med Flora ser jeg en mulighet for å forbedre kommunikasjonslinja sørover slik at vi endelig får en Kystveg som ligger på kysten og ikke der isbreene smelter, sier Lågeid.

– Dette er som en hoppbakke hvor vi har satt ut for overrennet. Da kommer vi ut av hoppkanten og ned på flata på den ene eller andre måten. Jeg vil fortsette svevet fullt ut, smiler Lågeide.

Kinn-rådmann Terje Heggheim er klar på at mulighetene for å omsider realisere Kystvegen er større i en ny kommune:

– Fylkene deles inn på nytt og gamle allianser vil uansett bli nye. Om Vågsøy og Flora fortsetter alene vil vi bli enda mindre fordi ting skjer rundt oss i både Nordfjord, Sunnfjord og Sogn. Da har vi ingen mulighet til å påvirke de prosessene som skal til. Vi trenger mer tyngde. Sånn er det bare.

Pendlemuligheter

Arne Kråkenes fra Deknepollen var en annen av dem som lot seg imponere av Heggheims opptreden tirsdag.

– Du har gjort en veldig god jobb, om du fortsetter slik blir det bra. Så må vi passe på at du blir her i Måløy og svarer for deg underveis, sa Kråkenes, som er positiv til at Vågsøy og Flora slås sammen:

– Jeg tror dette blir bra greier, og så håper jeg at Bremanger etterhvert tenker at «søren, dette må vi være med på». Kanskje gjør også Selje og Bryggja det samme.

– Jeg har jobbet ti år i Florø og opplevd mye av det som foregår i miljøet der. De har et meget kompetent næringsliv og et meget dyktig bystyre. De har mye bra for seg i Flora som vi ikke opplever i Vågsøy kommune. Og jeg skjønner ikke problemet ved at noen, enten politikere eller fra administrasjonen, må reise fram og tilbake. Det tar én time med båten fra Måløy til Florø og det tar 50 minutter med bil til Eid.

Tror på Bremanger

En av få florøværinger blant tilhørerne tirsdag var Ole Stenbakk, som er bosatt i Kalvåg. Han har tidligere gjort det klart at han støtter sammenslåingen, og at Bremanger bør være en del av denne.

– Jeg bor i Kalvåg og snakker med mye folk. Skal jeg spå er det ikke mange år før Bremanger er med i dette selskapet. Jeg føler at det er noen få stemmer som snakker med store ord. Det er vel gjerne slik i de fleste samfunnslag at de som er imot har lettest for å komme med argumenter, sa Stenbakk.

Les mer om folkemøtet i Parken kulturhus i vår papiravis fredag.

Vågsøy kommune har forøvrig ikke ferdigstilt videoen av møtet. Denne vil bli gjort tilgjengelig på fjt.no så snart denne er klar.