Skram skoles musikkorps består i dag av kun tre medlemmer. Nå ser foreldrene på mulighetene for å få med flere unge musikanter til korpset.

– Måløy er det største tettstedet i kommunen, men vi sliter allikevel med å få nok folk til skolens musikkorps, sier forelder og styremedlem Randi Kongsvik, og viser til at medlemskapet i korpset er det laveste på flere år.

– Jeg er redd for at korpset vil forsvinne helt. Det er en viktig del av kulturen vår.

Vil ha med flere

Kongsvik viser til at hun og resten av styret i skolemusikkorpset nå vil jobbe for å få et større engasjement fra barn, unge og foreldre i Måløy, slik at flere blir med til høsten.

– Vi er mellom fem og seks voksne med på hver øving for at det skal gå rundt, legger Kongsvik til.

Musikantene fra Skram har de siste tre årene slått seg sammen med Raudeberg skule for å utgjøre et fullverdig korps, men selv etter sammenslåingen har medlemskapet minket, ifølge Kongsvik.

– Vi var allerede for få da vi slo oss sammen med Raudeberg, men nå er vi enda færre, sier hun, og legger til at musikkorpset hadde rundt 40 medlemmer for seks år siden.

– Jeg lurer på om folk vet hvor dårlig det står til med skolemusikkorpset her i Måløy, med tanke på antall medlemmer.

Ser til de andre bygdene

En annen konsekvens av få medlemmer i Skram skoles musikkorps er at man til tross for stor dugnadsånd og økonomisk støtte fra nærmiljøet ikke klarer å gjennomføre inntektsbringende aktiviteter i like stor grad som tidligere, ifølge Kongsvik.

– Den årlige høstbasaren og julemessa, som er korpset sin hovedinntektskilde, vil vi ikke klare å gjennomføre i år.

Hun håper nå at folk innser behovet for flere medlemmer i Måløys skolemusikkorps før det er for sent.

– Erfaringene fra korps er noe du kan ta med deg hele livet. Det er synd hvis denne muligheten forsvinner fra Måløy, legger hun til.