Det har i lengre tid vært kjent at Nergård, som har hovedkontor i Tromsø, vurderer å etablere ny pelagisk fabrikk i Vågsøy.

Nå er selskapet altså kun få uker unna å ta en avgjørelse på om planene realiseres.

– I løpet av to uker så kommer vi til å ta beslutning om vi setter i gang eller ikke, bekrefter administrerende direktør Tommy Torvanger i Nergård til Fjordenes Tidende.

Makrell

– Vi er interessert i å få bedre tilgang til makrell og da mener vi at Måløy er et veldig godt utgangspunkt, sier Torvanger.

Etter det Fjordenes Tidende kjenner til er det på Trollebø at Nergård nå vurderer å etablere en ny fabrikk.

– Jeg har ikke lyst å si noe, men der er ikke så mange alternativer, sier Torvanger.

Bremangaren, som for få år tilbake ble kåret til et av landets ti fremste ledertalenter, har gått fra å være finansdirektør i fiskerikonsernet Nergård til i dag å styre hele skuta med rundt 450 ansatte og fem trålere på mellom 45 og 57 meter.

At Norway Pelagic også har et pelagisk mottak i Måløy betyr lite for avgjørelsen som Nergård skal ta, forklarer Tommy Torvanger.

– Det er ikke vårt anlegg, så det har ikke så mye å si for oss. Vårt nærmeste anlegg blir på Værøy (i Lofoten), sier han.

Arbeidsplasser

I løpet av de siste årene har et stort antall arbeidsplasser i fiskeriindustrien gått tapt i Vågsøy. Over 80 personer mistet blant annet jobben da Domstein la ned hvitfiskproduksjonen på Trollebø i 2012. Tommy Torvanger vil ikke si noe om hvor mange arbeidsplasser en ny Nergård-fabrikk i Måløy vil kunne generere.

– Nei, det har jeg ikke lyst å si noe om. Ingenting er bestemt, så det blir bare spekulasjoner uansett. Jeg har fått mange henvendelser fra Måløy og vet at det er stor interesse rundt dette. Så vi skal informere når vi har noe mer å informere om, avslutter bremangeren.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende