Domstein ASA med hovedkontor i Måløy er blittenige med bostyret og bankforbindelser etter konkursen i svenske Enghav omå overta driften, heter det i en pressemelding fra Domstein ASA.

Driften i selskapetog leveringsforpliktelsene overfor kundene innen dagligvarehandel ogstorhusholdning overtas umiddelbart. De fleste ansatte i Enghav AS tilbys videreføringav sitt ansettelsesforhold i Domstein-konsernet.

Forrige uke ble det klart at eierne avsjømatselskapet Enghav valgte å melde oppbud for selskapet etter negativeresultater i flere år, og en forverring av resultater og omsetning inn i 2013.

De siste dagene er det jobbetintensivt for å videreføre driften for å holde kunder skadesløse, samt sørge for at ansatteraskest mulig får en avklaring av sine engasjementer i selskapet.

Det er nå klart at Domstein ASA, somen av de tidligere eierne i Enghav, viderefører driften etter at det er oppnåddenighet med bostyret og bankforbindelser. Virksomheten skal drives videre i etnytt selskap, Domstein Sjømat AS, som er 100 prosent eid av Domstein ASA.

- Vi er glade for den løsningen vi erkommet frem til. Det har vært en sterk prioritet å sørge for at kundene innendagligvarehandel og storhusholdning og de ansatte ikke skal bli skadelidende.Vi har oppnådd enighet med banken og boet omen avtale som er et godt fundament å bygge viderepå, sier konsernsjef Rolf Domstein.

Han blir også daglig leder for DomsteinSjømat.

- Det er klart at vi må legge en heltny strategi for drift og innretning på virksomheten. Vi har blant annet inngåtten avtale med Fiskecentralen om et nært samarbeid i Osloområdet, opplyserDomstein.

- Virksomheten må gjøres mer effektiv,vi skal ha et tydeligere fokus og vi skal begynne å tjene penger igjen. Førsteskritt på den veien er en samordning av konsernfunksjonene med resten av Domstein-konsernetsier Rolf Domstein.

- Vi skal komme nærmere kundene ognærmere våre mange leverandører av sjømat. Pålitelighet og kvalitet skalytterligere bedres, og vi skal kort og godt være mer "hands on”, sier Domstein.

-  Hvilke løsninger og hvordan vi skal gjøredette vil vi kommunisere med markedet i løpet av noen få uker, men det skalmerkes at det tas nye grep fra dag en, sier Domstein.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende