Rogn til taxfreemarkedet er en av satsingene som Ervik-gruppen jobber med etter at de nå kan konstatere at 2015 ble et rekordår.

– Nordmenn kjøper med seg vin på taxfree, men det vil ikke utlendingene ha. Vi må også bort ifra at det er nisser som er det vi skal selge som norske produkter på taxfree. Da er det bedre at utlendingene kjøper med seg en boks med torskerogn fra Frøyanes, sier Stig Ervik i Ervik-gruppen.

– Vi er nå i ferd med å opparbeide oss nye markeder og vi har allerede hatt ut noen prøveparti i taxfree-markedet.

Rekordomsetning

2015 ble et jubelår for den norske sjømatnæringen og linebåtene har definitivt vært med på oppturen. Det har også Ervikgruppen og deres selskap.

– Kronekursen er svak og det har gitt oss gode priser på fisken. I tillegg er oljeprisen lav (drivstoffkostnader), renten er lav og kvotene er gode.

Optimistisk

Han forteller at spesielt prisene på hyse var gode i 2015, men at disse falt mot slutten av året og har også vært lavere i starten av 2016. Torskeprisene forventer han skal holde seg oppe. I det hele tatt er rederen fra Stadlandet optimistisk med tanke på 2016.

Med tolv båter i drift, derav sju med norsk flagg, har gruppen hatt rundt 300 ansatte i 2015 og i de tilknyttede selskapene på land har rundt 50 personer sin arbeidsplass.