Arne Evebø i Blomsten Måløy frykter at det kan ta månedsvis, kanskje år, før de er tilbake i de gamle butikklokalene i Gate 1.

– Det eneste vi ønsker er å starte opp igjen som normalt så fort som mulig, men vi vet veldig lite om hva som blir løsningen fremover, sier Evebø, som driver blomsterbutikken i Måløy sammen med Olena Chepurna.

Blomsten har gjennom sitt utendørs hagesenteret funnet midlertidige løsninger slik at butikkdriften kan fortsette. Forrige uke hadde de røyksalg for å bli kvitt alle varene i de innendørs butikklokalene.

Både hun og Evebø håper avbruddet fra butikklokalene er så kortvarig som mulig.

– Butikken fungerer godt. Vi går i overskudd og har en omsetning på 6,5 millioner kroner i året, forteller Evebø.

De venter fortsatt på å få en oversikt over det totale skadeomfanget etter brannen, og frykten er at de må vente i lange perioder før de kan flytte inn igjen.

Han var der selv klokken ti over seks på morgenen dagen det brant i toppetasjen av næringsbygget som ligger rett ved siden av Blomsten sine lokaler. Han var klar til å åpne butikken klokken ni, men fikk beskjed av politiet om at bygget ble stengt.

– Jeg skjønte ikke hvor ille det faktisk var, sier Evebø når han ser tilbake på dagen det brant.

Etter en ukes tid med arbeid er alt vannet ute av butikken.

Både han og Chepurna er innstilt på å fortsette en så normal drift som mulig, og tar fortsatt bestillinger til bryllup og begravelser.