Narvesen-butikken i Måløy må hive ut hele varelageret sitt etter skadene fra brannen i sentrum forrige fredag.

– Vi må kaste alt. Vi hadde jo egentlig håpet at noe kunne spares, forteller kjøpmann Lisbeth Refvik ved Narvesen i Måløy.

Skadene i butikklokalene er store, med vann som lekker ned fra taket og store mengder vann på gulvet. Røyklukta er fortsatt kraftig i butikken, som ligger noen etasjer under leiligheten der brannen startet forrige fredag.

Til sammen har butikken måttet kvitte seg med varer for en halv million.

Det eneste de har greid å berge er brusflaskene, og de skal gis bort til Skavøypoll idrettslag og Måløy idrettslag, slik de kan selge dem videre.

Det eneste som har blitt berget etter brannen er flasker med brus. – Det som har skjedd er veldig trist, men brusflaskene går til et godt formål, sier Thor-Aage Pleym Evensen i Måløy Idrettslag.

– Det er bra at noen får nytte av dem, sier Refvik.

Tilbyr seg å hjelpe

Forsikringsselskapet har vært for å se på skadene etter brannen, og Refvik forteller at de har vært veldig forståelsesfulle. De eneste utgiftene butikken må ut med er en egenandel.

Hun forteller også at det er mange som har vist omtanke etter brannen, og at hun har fått flere henvendelser fra folk som tilbyr seg å hjelpe med å rydde opp i butikken.

– Det er veldig mange som bryr seg. Det er vel litt av fordelen med å bo på en liten plass. Det som har skjedd virker fortsatt surrealistisk. Det er rart å ikke lenger ha en arbeidsplass å komme til, sier Refvik, som har vært kjøpmann i butikken de tre siste årene.

Hun vet fortsatt ikke når butikken kan åpnes igjen, og forteller at de ser på eventuelle midlertidige lokaler i mellomtiden.

Undersøker elektrisk utstyr

Politiet kan foreløpig ikke si noe om årsaken til at det tok til å brenne i en leilighet i Måløy sentrum forrige fredag. En person omkom som følge av brannen, og politiet antar at den omkomne er den savnede mannen i slutten av 60-årene.

Han slår imidlertid fast at dette ikke nødvendigvis betyr at det kan ha vært en elektrisk årsak til brannen. Lensmannen vil ikke kommentere hva slags elektrisk utstyr som er sendt inn.

Les mer om brannen her: