Vågsøy-politikere er kritiske til at halveringen av ungdomsskolebudsjettet ikke ble fortalt de som nå regner på prosjektet. Rådmannen avviser kritikken.

– Det er et signal som jeg mener rådmann eller ordfører er pliktig å opplyse dem vi faktisk betaler 300.000 kroner for å gjøre en tjeneste, sa Hogne Bleie (Frp) i kommunestyremøtet torsdag.

I januar fortalte vi at entreprenørene Skanska, Hent og Veidekke, som hver får 300.000 kroner for å utarbeide totalentreprise for rehabilitering eller nybygg for Vågsøy ungdomsskole, ikke var informert av kommunen om at politikerne før jul endret rammen på prosjektet fra 160 til 90 millioner kroner.

Nevnte Bleie, Reiel Fagerlid (Sp) og Dag Almenning (KrF) sa klart fra i kommunestyret torsdag at dette burde vært gjort.

Både ordfører Morten Hagen (H) og rådmann Knut Ove Leite avviser kritikken.

– Da kommunestyret valgte å redusere summen var dette allerede ute på anbud. Vi kan gjøre endringer i utlysningsperioden som er mindre vesentlig. Å halvere prisen er ikke en «mindre vesentlig endring» og da var alternativet å avlyse hele konkurransen og starte på nytt, forklarte rådmannen.