Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad (Ap) har hele veien vært en av de fremste forkjemperne for kommunesammenslåingen med Flora. Slik reagerte hun på den ferske meningsmålingen som viser at kun 31 prosent av vågsøyværingene støtter sammenslåingen, mens hele 62 prosent er imot:

– Er resultatet overraskende?

– Jeg har vært veldig spent og usikker på hva jeg skulle forvente. Jeg er ikke av dem som har vært med i gjettekonkurranser om resultatet.

– Enkelte saker har hatt mye fokus. I april vil prosjektrådmannen (Terje Heggheim) komme med mer informasjon om hva som ligger i delt kommunesenter, mens vi også håper å få en avklaring på spørsmålet knyttet til arbeidsgiveravgiften, sier Maurstad, som likevel understreker:

– Samtidig er det mye som vi verken vil vite i juni eller i mars neste år. Vi skal jobbe med å etablere Kinn kommune helt fram til 2020, og vil aldri komme der at all informasjon har kommet ut.

– Bør kommunestyret be Stortinget om å reversere sammenslåingen dersom resultatet i denne meningsmålingen blir resultatet i folkeavstemningen?

– Den diskusjonen tror jeg at jeg skal overlate til kommunestyret å ta når et resultat (i folkeavstemningen) foreligger. Det har ikke jeg lyst å foregripe. Samtidig forholder vi oss nå til at Stortinget har vedtatt denne sammenslåingen. Det har både Vågsøy kommunestyre og fellesnemnda i Kinn bestemt, avslutter Kristin Maurstad.

– Resultatet i meningsmålingen er forsåvidt ikke så overraskende. Jeg hadde egentlig fryktet at ja-siden i Vågsøy skulle gå nedover (31 prosent for sammenslåingen både i mars 2017 og mars 2018, journ. anm.). Vi er tidlig i prosessen med å vise fordelene med sammenslåingen og hvordan fremtiden i Kinn vil bli. Mange ser nok kanskje ikke helt ennå hvorfor dette er en god idé, sier Teigen.

– Vi har mange viktige saker på agendaen framover og når dette arbeidet kommer i gang så tror jeg flere vil bli positive til sammenslåingen av Vågsøy og Flora, sier Flora-ordføreren.

– Tror du at det er mulig å snu et så klart flertall mot Kinn til et flertall for Kinn i folkeavstemningen 11. juni?

– Det skal jeg ikke spekulere i. Vi skal informere nøkternt om hvorfor vi gjør dette og hva vil ønsker å oppnå. Vi må konsentrere oss om den jobben vi skal gjøre for å skape en bedre kommune enn hva vi vil klare hver for oss, avslutter Ola Teigen.