FOTBALL (Dale – Skavøypoll 2-4): Rune Solvang mener på ingen måte det er bittert at det som så langt har vært en jubelsesong for Skavøypoll ikke kan ende i opprykk.

– Det gjør oss ingenting at vi ikke kan rykke opp. Vi er fornøyde med å være på det nivået vi er og har vel sagt tidligere at det burde være mulig å vinne avdelingen uten å måtte rykke opp, sier Skavøypoll-spiller Rune Solvang.

Vågsøy-laget er i ferd med å gjennomføre en bortimot prikkfri første halvdel av sesongen i 4. divisjon, og har fem poeng forsprang på nærmeste konkurrent Eid etter 10 kamper.

– Vi spiller om et mesterskap i år selv om det ikke er et opprykk med i bildet. Vi tenker uansett ikke på dette. Målet er fremdeles en topp 3-plassering, slår Solvang fast.

Lørdag forlenget Skavøypoll sin imponerende seiersrekke til åtte kamper med det som til slutt ble en komfortabel borteseier i Dale.

– Åpningen av kampen var preget av mange dueller. Etter hvert klarte vi å trille oss fram til noen gode angrep og store målsjanser, men de hadde en veldig god keeper i mål, forklarer Solvang.

– I tillegg til de tre scoringene hadde vi et mål som feilaktig ble annullert og vi var også to ganger alene med keeper uten å score, forteller Solvang.

Erik Sandal økte til 4–0 med sitt andre frisparkmål for dagen like etter pause og selv om Dale reduserte to ganger i løpet av den siste halvtimen var seieren aldri truet.

– Fem poeng er ingenting og det kan være likt mellom lagene på to serierunder. Eid og Førde2 jager bak, så vi må bare fokusere på en kamp om gangen om vi skal henge med i toppen, avslutter Rune Solvang.

** Kim-Andre Gangeskar er tilbake i Skavøypoll etter å ha spilt for Tornado Bergen i vår. Han gjorde comeback mot Dale som innbytter.

KAMPFAKTA

4. divisjon, menn

Dale - Skavøypoll 2-4 (0-3)

Mål: 0-1 (35) Tor-Erik Tvendeseter Kupen, 0-2 (43) Karl Oskar Volle, 0-3 (45+2) Erik Sandal, 0-4 (50) Er. Sandal, 1-4 (62) Frank Vik, 2-4 (87) Sander Rørvik Solheim

Dommer: Rolf Kåre Almenning, FlorøGult kort: Jon Haukur Haraldsson, Skavøypoll, samt to til Dale

Skavøypoll: Y. Furnes, E. Kvalheim, L. Nygård, J. H. Haraldsson, E.-R. Flataker, R. Myre, Er. Sandal, R. Solvang, S. Silden, T.-E. Tvendeseter Kupen, K. O. Volle

Innbyttere: T. Ødegård, K.-A. Gangeskar, V. Furnes, A. Kvalheim