FOTBALL (Eid – Vik 5-1): Kristian Lefdal (17) satte seg før sesongstart mål om å bidra med 30 scoringer i år og har nå scoret 15 før sesongen er halvspilt.

– Før sesongstart var målet å score 30 mål denne sesongen. Det er mye, men vi scorer mye mål og jeg er nå i rute til 30 mål i år, sier Lefdal, som sitt 14. og 15. mål for sesongen mot Vik lørdag. 13 av målene har angriperen scoret på hjemmebane.

– Jeg er nødt å score flere mål på bortebane, smiler den ambisiøse unggutten.

– Han viste oss noen fine avslutningsøvelser, så det var lærerikt, forteller Lefdal.

Om det var ekstratreningen sist helg som ga resultater vites ikke, men med to nye scoringer var i alle fall Kristian Lefdal i høyeste grad bidragsytende da Eid holdt lekestue med Vik i første omgang på Eid stadion lørdag. 5–0 var stillingen da lagene gikk til pause etter en første omgang som flere karakteriserer som årsbeste av Eid.

– Omgangen var veldig bra. Alt klaffet og vi hadde mange fine angrep og flotte scoringer, oppsummerer Kristian Lefdal.

– Om første omgang var årsbeste av oss var den andre omgangen kanskje årsverste. Mens vi brukte få ballberøringer før pause, så ble vi altfor egoistiske i andre omgang, mener Lefdal.

– Skavøypoll har hatt mange overtidsmål i det siste og kan komme til å gå på noen smeller dem også. I tillegg har vi en hjemmekampen mot dem igjen til høsten, så alt kan fremdeles skje, mener goalgetteren.

** Tore Årskog (f. 2000) debuterte for Eids A-lag da han kom på banen som innbytter mot Vik.

KAMPFAKTA

4. divisjon, menn

Eid - Vik 5-1 (5-0)

Mål: 1-0 (17) Daniel Myklebust, 2-0 (20) Joakim Vedvik, 3-0 (22) Johan Skorge, 4-0 (26) Kristian Lefdal, 5-0 (41) K. Lefdal, 5-1 (77) Sondre Skjerven

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger

Gult kort: to til Vik

Eid: S. Torheim Frislid, S. Grøttå, H. Haugen, J. Skorge, D. Haus, M. Henriksen, S. Lefdal, R. Lillestøl Naustdal, J. Vedvik, D. Myklebust, K. Lefdal

Innbytterer: A. Hellenes, A. Hagen Henden, S. van Oorschot, T. Årskog, K. Årskog