De har stiftet selskapet har stiftet selskapet Selje Hotell Invest AS. Målet med denne satsingen er å gjøre et forsøk på å få gjenreist et fremtidsrettet og drivverdig hotell på tomten der det fram til november 2016 var hotell.

Som kjent ble hotellet da rammet av den tragiske brannen.

Investorgruppen består av følgende: Nordfjord AS, ORV HOLDING AS, Norhus Ørsta AS, Selje Bolig Utvikling AS, Bjarne Krakereid Invest AS og Stadhav AS.

- Investorene ser et potensial i at det blir bygget et fremtidsrettet hotell i Selje, både for samfunnsutviklingen, men også for ytre Nordfjord som reiselivsdestinasjon. Det skjer mye spennende i distriktet fremover, som igjen spiller inn på utviklingspotensialet for hotellet, sier daglig leder for Selje Hotell Invest AS Therese Lien Smenes.

- Første steg i riktig retning er dermed tatt, et viktig steg for å få nødvendig fremdrift for den videre prosessen, sier hun.

Investorgruppen ber om forståelse for at de ønsker mest mulig arbeidsro rundt denne store og spennende oppgaven i tiden fremover. De har samtidig stor respekt og forståelse for at hotellet naturlig nok engasjerer lokalsamfunnet.

Investorene sier at det vil ikke bli gitt ytterligere kommentarer til media på nåværende tidspunkt.

- Vi kommer ut med mer informasjon når vi er kommet noen steg videre i prosessen, sier Therese Lien Smenes.

Noen av de lokale investorene som står bak selskapene som satser er mellom andre Lien-familien, med Anders Lien i spissen og Bjarne Krakereid fra Selje. Med seg på laget har de også fått blant andre Olav Refvik, opprinnelig fra Vågsøy.