– Jeg ønsker at det skal bli en større forståelse for utfordringene med å være undervektig, sier Måløy-jenta til TV 2 om hvorfor hun har valgt å blogge om sin kamp om å gå opp i vekt. Videre forteller bloggeren at hun alltid har vært tynn, og at hun i 2010 tok grep for å legge på seg. Da klarte hun å gå opp fem kilo. Men etter at Nygård Gjerde fikk sitt andre barn, ble hun tynnere enn hun noen gang har vært.

– Jeg prøver å veie meg minst mulig, tallet er jo helt grusomt. Å være 28 år, og veie 36 kilo er fryktelig lite. Det er trist å se at jeg ikke klarer å gjøre noe med det, uansett hva jeg prøver på.

Til Fjordenes Tidende forteller bloggeren at hun har fått mange gode tilbakemeldinger fra lesere som roser henne for å velge å være såpass åpen om kampen sin.

– Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger fra folk som skriver at de sliter med det samme, sier Nygård Gjerde til Fjordenes Tidende.

Psykolog usikker

Psykolog Kari-Anne Vrabel har forsket på spiseforstyrrelser, og er usikker på om det er riktig å dele dette på sosiale medier. Det sier Vrabel til TV 2.

Psykologen er opptatt av åpenhet, og mener det er viktig å forebygge både overvekt og undervekt. Til tross for det er hun som nevnt usikker på om det er riktig å dele det på sosiale medier.

– Vi bruker så mye tid på å snakke om kropp og om vi skal gå opp eller ned i vekt. Jeg skulle ønske vi kunne snakke om andre ting, sier Vrabel til TV 2.

– Fremme alle typer kropper

Malin Nygård Gjerde mener det er viktig med åpenhet rundt temaet undervekt, og at det er flere grunner til dette:

– Jeg føler at man bør fremme alle typer kropper. Det er både på grunn av utfordringer man kan ha, men også fordi det er viktig at unge jenter skjønner at alle er forskjellige, understreker hun.

Nygård Gjerde understreker også at undervekt er et tema som sjelden blir snakket om i offentligheten.

– Det er så stort fokus rundt det å gå ned i vekt! Kanskje det hjelper litt på fokuset om man får folk til å skjønne at det ikke alltid er så smart å være veldig tynn heller, mener hun.