Flere nye ansikter er å se i gatekomiteen bak Måløydagene.

Camilla Heggelund Blålid, Amalie Nygård, Trond Marius Sørensen, Susanne Santiago, Frode Falkevik Kupen, Thomas Hagen og Johanne Trollebø Kvalheim er i år med på laget for å arrangere festdagene i Måløy.

– Det er sånn det må være. Det er representantene for gata som finner på ting som skal skje i gata. Det er de som snakker med folk og vet hvor skoen trykker. Jeg tror det er en styrke for Måløydagene å få med yngre og nye krefter, som har nytt syn på ting, sier primus motor Bjørn Tungevåg til Fjordenes Tidende.

En av de ferske i komiteen er Camilla Heggelund Blålid.

– Jeg fikk tilbudet og tenkte hvorfor ikke. Vi må engasjere oss for at det skal bli noe av, sier 26-åringen.

– Jeg ble veldig overrasket over hvor mye man må tenke på, men det er veldig spennende å få være med på å både tenke nytt og samtidig ta igjen gamle tradisjoner som har vært en stor suksess på Måløydagene i tidligere år, fortsetter Blålid.

Tar tilbake opptoget

Noe av det komiteen vil ta vare på er det tradisjonelle opptoget.

– Det krever jo engasjement fra lokalbefolkningen, så uten påmelding kan det bli litt begredelig. Vi håper derfor at det er mange som ønsker å melde seg på, oppfordrer Blålid.

Mye av det vi kjenner igjen fra tidligere handelsfester i Måløy er selvfølgelig også med i år. Det blir underholdning i teltet og musikanter i gata, boder og tivoli.

Vil treffe unge og eldre

Målet er å skape et arrangement som passer både for de yngste og eldste.

– Det blir en blanding av barneshow med kjente barnefigurer og band som de eldre husker fra sin ungdomstid, sier Blålid.

I tillegg byr årets arrangement på et par nye overraskelser, som komiteen enn å ikke er klare til å slippe.

– Vi har noen overraskelser på lager som vi håper blir tatt godt imot, forteller en hemmelighetsfull Blålid.

Tre uker tidligere

Den største forskjellen fra tidligere år er at Måløydagene akkurat i år flyttes tre uker fram, og går av stabelen helga 9.–11. juni.

Det er det to grunner til.

– Den ene grunnen er jo at tivoliet kun er tilgjengelig den helga. Tivoli vi ha for ungene sin del. Du slipper unna med mye galskap, så lenge du har tivoli, sier Bjørn Tungevåg.

I tillegg håper arrangørene at flere organisasjoner og lag har anledning til å stille i år, nå som Måløydagene ikke havner så nær fellesferien.

– Alle husker jo hvordan Måløydagene var før med rømmegrøt og kakelotteri. Det skapte veldig liv i gata, men det har i mange år vært utfordrende å få lag og organisasjoner til å stille i gata i ferien, sier Tungevåg.

Mer for barna

Samtidig vil underholdningen for barna bli flyttet litt på – og også vare lenger i år.

– Vi inviterer alle barnehager til underholdning på fredag som vanlig, men hovedunderholdningen for barna blir lørdag og søndag for at flest mulig skal få komme, forklarer han.

I tillegg vil en del av moroa på Måløydagene strekke seg et par ekstra dager ut i tid i år, på grunn av cruiseturistene som ventes i samme periode.

– Mandagen kommer 1.800 barn og unge fra cruiseskipet som kommer den dagen, derfor vil vi ha tivoli også på mandag, og kanskje på tirsdag og onsdag også, forteller Tunegvåg.