Planleggingen rundt neste års Elvisfestival er allerede godt i gang.

Ikke er det et helt alminnelig festivalår heller – i 2024 er det nemlig det tiende året Elvisfestivalen går av stabelen i Måløy.

Allerede nå kan Helge Hjelle og Geir Tharaldsen avsløre at de har booket inn tre store artister, og det er ikke hvem som helst. To av dem er Elvis-verdensmestere.

– Vi er veldig stolt av at vi får de to siste årenes verdensmestere i Ultimate Elvis Tribute Artist Contest til Måløy, forteller Hjelle.

Den internasjonale konkurransen kårer verdens beste Elvis-tributeartist, der finalistene får delta i den endelige kåringen på selveste Graceland.

Til Elvisfestivalen 2024 er det altså bekreftet at både verdensmesteren fra 2022, Victor Trevino, og årets verdensmester, Cote Deonath, blir en del av festivalprogrammet.

Victor Trevino jr., kjent som verdens beste Elvis-tributeartist, åpnet konserten i Sør-Vågsøy kirke under Elvisfestivalen 2023. Foto: Siri Kolseth

– Begge skal rett fra Måløy til Memphis og være med på Elvis Week. Cote Deonath som vant i år skal ha sin hovedkonsert der neste år, forteller Hjelle.

– Begge er unge, under 30 år, og veldig dyktige sangere. Og jeg kan garantere kvaliteten, for jeg har hørt dem begge to. Dette er sangere på topp, topp nivå.

Måløypublikummet kjenner allerede til Victor Trevino, som spilte på årets Elvisfestival.

– Det er et skup. Disse karene gjør konserter over hele verden og er svært ettertraktet, sier Hjelle.

Både Trevino og Deonath er ansatt i selskapet Elvis Presley Enterprises, som Elvisfestivalen samarbeider tett med.

Helge Hjelle er svært fornøyd med at to verdensmestere kommer til Måløy. Foto: Gjert Myrestrand

I tillegg til de to verdensmesterne, er også en tredje kjent artist booket inn: engelskmannen Gordon Davis.

Han har vunnet Images of the King World Champions, og kåret til europamester som Elvis tributeartist.

– Dette er verdens beste sangere som vi henter inn utenfra, og som vi vil mikse med sammen med andre artister og lokale aktører, forklarer Hjelle.

Selv om det er et jubileumsår, vil hovedtrekkene til festivalen være gjenkjennbart fra tidligere – som samarbeid lokalt.

– Vi har bygget opp en del suksessfaktorer som vi har tatt vare på og videreutviklet, som kirkekonsertene og arrangementene i festival- og Gracelandteltet. Dette skal vi selvfølgelig ha inn i neste års festival også, sier Geir Tharaldsen.

Både Hjelle og Tharaldsen kan love flere store avsløringer etter hvert.