– Det har vært utrolig spennende. Jeg har jo spilt inn musikkvideo før, men jeg har aldri vært så mye involvert i regi og planlegging, sier Line Dybedal til Fjordenes Tidende.

Denne helgen slapp Dybedal musikkvideoen, og under kan du se resultatet:

Det har vært flere involverte i produksjonen, en god miks av profesjonelle og frivillige. Med som sponsorer er Babord Group på Raudeberg og Selje Hotel Invest. Frequency har klippe filmen.

Øystein Torheim er bak kamera, og regissør er Aina Skogseid. Foto: Privat

– Jeg har fått med meg Øystein Torheim på foto og den dyktige regissøren Aina Skogseid, i tillegg til masse frivillige. Til sammen er det 22 frivillige med, forteller Dybedal.

Om savn

At det ble akkurat «Voggesong» som skulle bli til musikkvideo, var artisten helt sikker på.

– Sangen har en så tydelig historie, og jeg så det for meg med en gang hvordan historien skulle fortelles, sier Dybedal.

En fornøyd gjeng. Foto: Privat

Sangen er egentlig en voggevise fra alle sjømenn og -kvinner til de der hjemme.

– Det handler om de som er på havet i lange perioder, og savnet som oppstår mellom dem og de hjemme, sier Dybedal.

Kystkvinnen i fokus

I musikkvideoen har hun valgt å trekke frem kystkvinnen, som en kontrast til at det tradisjonelt sett har vært flest menn som har jobbet på havet.

Flere lokale områder er brukt som bakteppe i musikkvideoen. Foto: Privat

– I våre tider jobber både menn og kvinner på havet. Derfor er det både menn og kvinner som er den som skal «holde fortet» heime. Jeg har valgt å trekke fram kystkvinnen fordi hun er en viktig del av vår historie om kystkulturen og hun fortjener en real klapp på skulderen for alt det tøffe hun har måttet stått i.

– Det er en liten hyllest til kystkvinnen som ikke har fått så stort fokus, men som i tidligere tider har stått for en veldig stor belastning med arbeid og omsorg i heimen, mens den andre var på havet, sier sangeren.

Derfor har Dybedal i musikkvideoen fått med seg 18 damer, i alderen 3–70 år, som skal symbolisere denne sterke stemmen til kystkvinnen.

Både unge og eldre er statister og skuespillere i musikkvideoen. Foto: Privat

Filmet lokalt

Som bakteppe til historien er flere gjenkjennbare plasser i nærheten av Selje.

– Vi har filmet på Skårbøstranda, rett ut i havgapet med sine ikoniske skarpe berg. Vi har også brukt Seljesanden, for å vise litt hva Selje har å by på, sier Dybedal.

Babord Group har lånt ut sin båt til musikkvideoen. Foto: Privat

– Blir det flere musikkvideoer?

– Det er veldig kostbart å spille inn musikkvideo, så da er jeg avhengig av støtte. Så det er ikke planen, men det kan jo skje, sier Dybedal.