– Det er imponerende hva de får til

Helge Hjelle fra Måløy er en av dem som har sett Opera Nordfjord sin nyeste oppsetning, musikalen Soga av Sol. Han ble så imponert at han vil dele sin mening.

– Jeg var så heldig at jeg ble invitert på premieren av Soga om Sol, som er en lokal historie, en utvandrerhistorie fra Nordfjord, og den nedgang eller suksess utvandrerne fikk da de kom til USA.

For det første har Øystein Wik og Gisle Kverndokk i samarbeid laget mange flotte musikaler, og dette er en av dem. En virkelig god, hyggelig og morsom fortelling. Du ler, du ser alvoret og du får til og med noen tårer i øynene hvis du lever deg inn det. Og det gjør du når du sitter der. Tida gikk utrolig fort.

Det var flott sang, flott musikk og noen glimrende artister. Ungdom fra vårt område gjør en kjempejobb på scenen. Hovedrolleinnehavere, Ingrid Tykhelle Kayser, er fra Nordfjordeid, og de to andre herrene er fra Ørsta-området. Unge mennesker som gjør en flott og god prestasjon. Anne Sønderland fra Måløy er sjef for kostymene. De er fantastisk flotte og tidsriktige, og disse kostymene sammen med den flotte sangen og den fantastiske musikken som kommer fra orkestergrava er virkelig imponerende.

Musikalen er vel verdt å reise inn og se. Jeg anbefaler folk å få med seg dette. Jeg har vært på musikaler på Broadway, London og Oslo, og jeg har sett en musikal før på Nordfjordeid, Jorda rundt på 80 dager, og jeg er mektig imponert over Opera Nordfjord. Det de setter opp er både profesjonelt og en flott sceneoppsetning, så det de får til inne på Nordfjordeid er prisverdig og fantastisk imponerende.

Det er utrulig mye arbeid som ligger bak noe sånt, det vet jeg med alt det jeg steller til her ute. Verken framføring, iscenesetting, kostymer eller rekvisitter ligger tilbake for noe annet jeg har sett rundt omkring i verden.

Alle honnør til et lite lokalsamfunn som får til noe sånt, og klarer å lage et sånt engasjement blant frivillige og så mange dyktige sangere som de har der inne til å delta som amatører. Det er veldig bra og tyder på et godt engasjement og godt arbeid.

Jeg anbefaler måløyværingene å ta turen inn og se dette. Det er en flott og imponerende oppsetting som alle burde se. Vi var der inne i fire timer med pause, og det skulle en ikke tro. Det gikk som en vind. Tiden fløy. Jeg var imponert over Jorda rundt på 80 dager, men ble enda mer imponert nå. De fortjener skikkelig ros. Fantastisk.