– Nå sitter jeg her og smiler og koser meg, og synes det er helt fantastisk, sier styrelederen i aksjonsgruppa om resultatene fra den rådgivende folkeavstemningen, der flertallet av stemmene sier «Nei til Kinn».

Mandagens folkeavstemning viser at 60,4 prosent av vågsøyværingene som har stemt sier nei til Kinn, mens 36,8 prosent sier ja. 1,7 prosent har svart "Vet ikke", mens 1,1 prosent av stemmene var blanke.

– Det er en stor del av befolkningen som sier at dette ikke er greit. Vi (Nei til Kinn) representerer ikke et mindretall, vi representerer folket. Jeg ble kjempeglad da jeg fikk tallene.

Nå forventer Egeberg at kommunestyret torsdag går inn for å sende en reverseringssøknad om den omstridte kommunen.

– Når folket har stemt såpass tydelig mot Kinn, så må kommunestyret sette ned foten og innrømme at de har dummet seg ut. De må stoppe opp og reversere prosessen. Folket vil ikke ha det.

Selv hadde Egeberg forventet en høyere valgdeltakelse enn 56,6 prosent. Han mener forhåndsstemmingen var dårlig annonsert og altfor kortvarig.

– Den burde ha gått over én måned. Det er flere som jobber på sjøen som har kommentert det. Det må være flere titalls som ville stemme, men som ikke var hjemme, sier Egeberg.

Når det kommer til torsdagens avgjørende kommunestyremøte, er Egeberg optimistisk.

– Vi har et Høyre som vanligvis er et ansvarlig parti. Jeg håper de er det denne gangen også, og at de hører på folket. Vi snakker om én tredel som vil inn i Kinn, og nesten to tredeler som ikke vil det. De må høre på folket. Jeg håper vi kan falle til ro med at Høyre lander på at de vil ut av Kinn, og i hvertfall søker om det.