– Kommunen har tatt seg til rette på et område hvor det er soknerådet som har råderett, sier soknerådsmedlem Dag Almenning til Fjordenes Tidende etter at de denne uken gjorde følgende vedtak: «Vågsøy sokneråd kan ikkje godta den skisserte løysinga for parkeringsplass for barnehagetilsette ved Holvik barnehage og trafikkareal for skulebussar. Dette av omsyn til kyrkja sitt behov for parkerings-/trafikkareal for Holvik gravplass.»

Almenning forklarer at de har hatt en avtale med ansatte i barnehagen som har fått parkere ved gravplassen de dagene det ikke er gravferd. Når antallet ansatte i barnehagen mer enn dobles, samtidig som at parkeringsarealet ved barnehagen skal forbeholdes dem som leverer/henter barn, så øker behovet for å bruke parkeringsplassene ved gravplassen.

– Parkering blir ved Holvik gravplass, der skal det merkes for p-plasser og settes opp nytt gjerde slik at hjorten ikke kommer inn på området, opplyser eiendomssjef Frode Weltzien i Vågsøy kommune.

Han omtaler dialogen med soknerådet som «veldig god», men av rådets vedtak denne uken går det klart fram at de ikke like fornøyd: «Soknerådet påpeikar at saka burde vore forelagt soknerådet på eit mykje tidligere tidspunkt», heter det.

– Det kan være at man kunne ha diskutert seg fram til en løsning på forhånd, men vi kan ikke godta at kommunalt ansatte bestemmer hvordan gravplassen skal brukes.

Han forklarer at det for dem fremdeles er uklart nøyaktig hvor mange parkeringsplasser barnehagen, som vil ha 23 ansatte, har behov for.

– Det er nevnt en plass mellom 20 og 30, men hva som er riktig aner jeg ikke.

Almenning reagerer på at et busskur er satt opp på parkeringsplassen ved gravplassen uten at soknerådet ble informert, og er generelt skeptisk til økt trafikk i området.

– Vi har ansvaret for at der er parkeringsplasser nok når der er begravelser, og for at der er fred og ro når folk er der og besøker gravene.

På spørsmål om Dag Almenning utelukker at partene kan finne en løsning som gjør at de ansatte ved barnehagen kan parkere ved gravplassen svarer han følgende:

– Det kan jeg ikke svare på når vi har et slikt enstemmig vedtak. Jeg kan ikke forskuttere utfallet av en eventuell klage.