Brannen startet søndag ettermiddag, og det var først rundt midnatt at brannvesenet fikk kontroll over de hissige flammene.

– Status nå er at vi har holdt på med etterslukking i hele natt. Sivilforsvaret og to fra brannkorpset gikk sammen fram til klokken fem i dag tidlig, sier varabrannsjef John Inge Henden.

Samtidig som Sivilforsvaret gikk av, kom Henden og fem andre fra Vågsøy brannvesen tilbake for å bistå med etterslukkingsarbeidet.

– Nå er vi sju ute for å slukke. Vi benytter i tillegg helikopteret for å dynke området, ettersom det fortsatt er små tuer som ryker og ulmer.

Lang kamp mot flammene

Det var like etter klokken 17.30 søndag at brannvesenet på samme tidspunkt fikk to meldinger om brann i Vågsøy: én brann i skogområdet ved Holvik og én brann ovenfor Gate 7 i Måløy. Brannvesenet fikk raskt kontroll over brannen i Måløy.

– Det er klart at vi får en utfordring når det går to alarmer samtidig. Hadde brannen i Måløy vart lenger, så hadde vi fått oss en enda større utfordring. Så fort den ble slukket, kom mannskapet over til Holvik, sier Henden.

Han roser lokalbefolkningen for innsatsen etter de to hendelsene søndag.

– Både i Måløy og Holvik var lokalbefolkningen veldig behjelpelige. De hjalp oss med utstyr og slanger. Bra innsats, roser Henden.

Han skryter også av brannmannskapet.

– Mannskapet fungerte veldig fint opp mot de andre sentralene og Sivilforsvaret, sier Henden.

Vågsøy brannvesen fikk også bistand fra Eid brannvesen. På det meste var det 50 mann og ett redningshelikopter på plass for å slukke skogbrannen i Holvik.

Brannmannskapene trodde de hadde kontroll over skogbrannen i 23.30-tiden søndag kveld, men så blusset det plutselig opp igjen.

Klokken 01.30 i natt ga mesteparten av brannmannskapet seg, da de hadde fått god kontroll over flammene.

150 mål

Brannen i Holvik startet trolig ved en trafostasjon. Det har Vågsøy-politiet tidligere opplyst til Fjordenes Tidende.

Flammene spredte seg raskt oppover fjellet. Det var ikke fare for spredning til boligfeltet i nærheten, men flere naboer ble imidlertid evakuert som følge av at røyken spredte seg i området.

Etter hvert flyttet flammene seg opp på fjellet og mot nabobygda Vågsvåg.

Varabrannsjef John Inge Henden estimerer at et område på 150 mål er brent opp som følge av hendelsen.

I dag, mandag, driver brannvesenet som nevnt med etterslukkingsarbeid.

– Vi kommer til å holde på så lenge som nødvendig, sier Henden.

Han forteller også at brannvesent benyttet seg av en drone helt i starten av brannutviklingen.

– Da fikk vi se hvordan ting så ut. Det hjalp oss veldig, sier Henden.