Intensjonsavtalen om sammenslåing med Flora kommune er vedtatt med 16 stemmer for og 11 i mot.

Høyre ønsket en avgjørelse så snart som mulig, mens Senterpartiet, Rødt, KrF, Frp (med unntak av representant Sølvi Grov) og TVL ville ha saken utsatt til høsten.

Ingen av forslagene fikk flertall og dermed ble spørsmålet om sammenslåing behandlet i dag, og svaret er altså at Vågsøy kommune sier ja til Kinn kommune.

Vil ikke risikere noe

Morten Hagen (H) sier nye momenter i avtalen med Flora, blant annet forslaget om et delt kommunesenter, gjorde at partiet ikke ønsket å utsette saken helt fram til høsten.

– Vi ønsker å utsette saken, men vi ønsker også å vise overfor de vi forhandler med at vi vil få en avgjørelse, sier Hagen.

– Vi hadde satt Florø i en vanskelig situasjon, og vi hadde risikert å sitte igjen uten noen alternativer, legger han til.

– Relativt stort flertall

Da begge de to utsettingsforslagene falt, var det ikke noe annet å gjøre for politikerne enn å realitetsbehandle saken om intensjonsavtalen med Flora.

– 16-11 er et relativt stort flertall, sier Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad (Ap).

– Vi har fått gode signaler på at de vil se positivt på søknaden, sier Maurstad.

Flora må på sin side fortsatt behandle den nye delen av avtalen, der det av Flora er foreslått at man i Kinn kommune har et delt kommunesenter i Florø og Måløy.

– Dette må Flora formelt ta i en ekstra behandling, sier Maurstad.