– Man vet aldri når man trenger en hjertestarter, forteller Arne Seljen, leder i Selje Røde Kors Hjelpekorps.

Se oversikt over hjertestarterne i din kommune.

Den frivillige organisasjonen fikk nylig en hjertestarter ved hjelp av midler fra Sparebanken Vest. Aarvik Førstehjelpopplæring har også vært med på innkjøpet av hjertestarteren, i tillegg til at bedriften har gitt hjelpekorpset kurset helt gratis.

Har den med i ryggsekken

Seljen forteller at hjertestarteren er et viktig redningsverktøy for hjelpekorpset. Han synes også at det er veldig praktisk at hjertestarteren er liten nok til at den passer i en ryggsekk.

Fikk gave: Signy Muller (t.v.) og Arne Seljen i Selje Røde Kors Hjelpekorps viser fram den nye hjertestarteren. Her med instruktør Maria Aarvik (t.h.), som både er medlem i hjelpekorpset og driver Aarvik Førstehjelpopplæring.

– Det er veldig greit å ha noe vi kan ta med overalt, understreker han. Etter at hjelpekorpset fikk hjertestarteren i mai, har redningskorpset hatt den med på en rekke ulike arrangement.

Seljen forteller også at hjertestarteren er god å ha hvis hjelpekorpset må rykke ut til ulykker.

– Det er jo betryggende for folk å vite at vi har en hjertestarter vi kan ha med oss.

Har hatt kurs

Kort tid etter at Selje Røde Kors Hjelpekorps fikk den nye hjertestarteren, holdt de frivillige et kurs. Der fikk de opplæring i hvordan det nye redningsverktøyet skal brukes.

Seljen legger til at hjelpekorpset for tiden har tre nye frivillige under opplæring og at det går greit med rekrutteringen til den frivillige organisasjonen.