Arrangørene bak Måløy Havfiskefestival mener de har funnet løsningen på hvordan Torget kan bli mer levende, året rundt.

– Vi ønsker å sprite opp Torget kraftig. Det er kjedelig og åpent slik det er nå, sier Kjell Oldeide i Måløy Havfiskefestival.

Fem nye boder er nå snart klare for å bli montert på Torget i Måløy.

– Ved hjelp av disse torgbodene ønsker vi å lage en liten gate. De vil skape et praktfullt nytt miljø på Torget året rundt, sier Oldeide og viser til de rødmalte byggene, som er på rundt seks kvadratmeter hver. Havfiskefestivalen har samarbeidet med Måløy Handelsforening og flere andre lokale bedrifter for å ferdigstille prosjektet. I forrige uke samla ni frivillige seg for å gjøre torgbodene klare.

Kan brukes året rundt

Bodene vil først bli brukt som utsalgssteder under 17. mai-feiringen, men Oldeide forteller at de også har en mer langvarig plan for hvordan den nye bebyggelsen på Torget kan bli brukt.

– På 17. mai kan lag og organisasjoner gratis bruke dem til utsalg av kaffe, kaker, rømmegrøt, is eller andre ting, sier Bjørn Tungevåg i Måløy Handelsforening.Han forteller videre at budene også kan leies ut til lag, organisasjoner eller andre aktører under ulike festivaler og aktiviteter både på sommeren og høsten.

– Det hadde også vært stilig å bruke dem til et juletorg i adventstiden, foreslår Tungevåg.

Melder om interesse

Fem ulike bedrifter har vært med å sponse de nye bodene. Måløy Handelsforening og Måløy Havfiskefestival har i tillegg søkt Nordfjord Vekst om 50.000 kroner i støtte til inventar.

– Dette blir et flott syn, både for gjester og innbyggere her i Måløy. Det blir også en fin velkomst for folk som kommer inn med hurtigbåten, mener Jan Holvik i Måløy Havfiskefestival.

– Nå håper vi at folk bruker disse torgbodene og fyller dem med aktivitet. Ifølge Kjell Oldeide har arrangørene bak Kystkulturdagene allerede meldt sin interesse for å bruke torgbodene under arrangementet.

– De er brukervennlige og passer perfekt til slike arrangement. De er også veldig enkle å demontere, legger Holvik til.