Det er TV2.no som melder saken onsdag, og ber folk passe på. For SMS-en er på vei til Norge, og like mange vil bli lurt her som i Danmark.

– Det er ikke sikkert at du vet at svindlerne har kommet seg inn i mobilbanken din. Ofte går pengene fort ut, men de må ha et sted å gjøre av dem også, så noen ganger kan det ta litt tid. Og da kan banken rekke å stoppe det, sier Grav til TV2.

Med denne nye svindelmetoden blir du lurt i bankens navn, og nå er trenden trolig på vei til Norge.

Metoden kalles smishing, svindel via SMS. Det har pågått lenge, men det nye er at svindlerne har funnet et nytt triks for å komme inn i mobilbanken din.

– SMS-ene som nå sendes ut ser faktisk ut som de kommer fra Danske Bank. SMS-ene havner inne i meldingstråden sammen meldinger som kommer fra oss. Bankens systemer har ikke blitt brukt til å sende ut falske SMS, men telefonoperatøren ser på navnet til avsender, og ruter alt inn i samme innboks automatisk, forklarer Grav til TV2.

Et eksempel på lureri er en SMS med beskjed om at banken har forsøkt å få kontakt med deg for å få noen opplysninger, og at du kan klikke på en lenke for å svare. Eller at det er foretatt en betaling fra din konto, og du må klikke på en lenke om det ikke var du som gjorde det.

Om du klikker, blir du sendt videre til en innloggingsside som ligner veldig på din bank sin side, og kvaliteten er god. Om du logger inn bruker svindlerne informasjonen til å komme seg inn i den ekte nettbanken din og aktivere mobilbank, der de overfører penger eller bruker Apple Pay.

– Ta kontakt med banken om du er i den minste tvil, sier Grav til TV2.

For svindlerne vet mye om deg før de prøver seg, og alt ser ekte ut.

Om du har gått så langt at du faktisk har bekreftet noe med Bank ID, ring banken umiddelbart og sperr alle konti.