– Vi håper vi klarer det! Men det er hektisk. Vi jobber fra tidlig morgen til langt på kveld for tiden, sier Helge Hjelle.

Den siste tiden har blitt brukt på å legge golvbelegg og sette opp listverk i gamle Heradsheim i Gate 1 i Måløy som skal huse Måløyraidsenteret.

– Når det er ferdig, kan vi faktisk begynne å sette opp montere, sette gjenstander og utstilling på plass. Altså begynne jobben med det som skal vises fram, sier Hjelle.

Vil åpne for bruk i sommer

Når senteret kan åpnes for bruk, vil det bli en liten åpningsseremoni ved senteret. Men den offisielle åpningen av senteret vil ikke finne sted før på seinsommeren.

Velger lokale bevisst

Valget av lokale entreprenører til arbeidet med det 1.300 kvadratmeter store Måløyraidsenteret er helt bevisst.

– Absolutt. Vi vil spille på og bruke vårt lokale næringsliv. Så lenge de har kompetansen ser vi ingen grunn til å bruke andre, smiler Hjelle, som forteller at dette er et samarbeid.

– De kan bruke senteret i sin markedsføring og vise fram hva de har vært med på. Og får vi behov for service eller reparasjoner, er veien veldig kort, sier Hjelle og lister opp:

– Vi bruker blant annet metallarbeidere fra Kvalheim, Glassmester Dag A. Kvamme fra Almenning, UNU er hovedentreprenør, men vi bruker også Sætren, Isovent, Husevåg Rør, Jimmy Nore, Bjarte Våge og Nordwest 3D i tillegg til regionale aktører som Lydkjelleren i Ålesund og Feel Free fra Stryn. Da Fjordenes Tidende var på besøk i Heradsheim ble det arbeidet overalt i bygget. Heis ble montert, gulvbelegg lagt. Hyller til utstilling satt opp. Det er første til tredje etasje som bygges ut nå, men der foreligger allerede planer for en utbygd fjerde etasje.

Nå håper Hjelle innsatsen skal bringe dem helt i havn.

– Jeg må skryte av entreprenørene. De ofrer seg virkelig 100 prosent for at senteret skal komme i mål til månedsskiftet.