Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at kvinnen døde av drukning og nedkjøling, ifølge politioverbetjent Nils Bakke ved Vågsøy lensmannskontor.

Det var lørdag 19. mai klokken 06.40 at nødetatene fikk melding om at en 30 fot lang fritidsbåt hadde kjørt på land ved øya Selja i Selje kommune. Kvinnen ble hentet ut av vraket av redningsdykkere litt før klokka 08.00 samme morgen.

Mannen som greide å redde seg ut av båten og varsle nødetatene har vært inne til politiavhør. Han har også avgitt rutinemessig blodprøve som følge av båtulykken. De foreløpige svarene fra blodprøven viser en svak påvirkning av rusmidler på tidspunktet blodprøven ble tatt.

– Det er mistanke om at det ble ført båt i beruset tilstand, sier Bakke, som tilføyer at etterforskningen foreløpig viser at ulykken skjedde en gang mellom halv tre og tre natt til lørdag 19. mai.

Bakke opplyser at politiet etterforsker dødsulykken, der en 41 år gammel kvinne omkom, som uaktsomt drap.

Det er ikke skrevet ut en formell siktelse i saken.

Pårørende til den omkomne Vågsøy-kvinnen er orientert om den nye informasjonen fra etterforskningen. De er også informert om at informasjonen går til media.

Forsvarer Paul-Inge Angelshaug, som bistår den siktede, ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.