Paneda er vinneren av anbudsrunden til Statens vegvesen og skal nå oppgradere 49 tunneler med bedriftens egenutviklede kringkastingssystem.

Kontraktsigneringen med Statens vegvesen om de 49 tunnelene i Region Sør fant sted i Kristiansand torsdag. Signeringen av den nye storkontrakten betyr at Selje-bedriften Paneda DAB nå dekker 100 av landets tunneler med sine systemer og er den største aktøren i det norske markedet.

– Dette er en fantastisk nyhet for oss, og et resultat av målrettet arbeid i et marked med hard konkurranse og store aktører, sier administrerende direktør Geir Gjørsvik.

Nok en storkontrakt

FM-nettet skal etter planen slukkes i 2017, og i den forbindelse er Statens vegvesen i gang med å oppgradere alle kringkastingsanlegg i tunneler til å sende DAB-signaler. I Region Sør er det 49 tunneler som skal dekkes med 23 DAB-radiosentraler.

– Paneda DAB har nå mesteparten av tunnelene fra svenskegrensen, rundt Oslofjorden og sørover til Rogaland, sier Gjørsvik.

Satser i utlandet

Den økte aktiviteten som følger med kontrakten betyr mye for Paneda, som dobler omsetning for tredje gang på fire år. Den nye storkontrakten gir selskapet en viktig referanse for videre satsing i utlandet.

Gjennom datterselskapet Paneda Tech har selskapet utviklet et helt unikt DAB-headend system for kringkastere. Dette systemet ble nylig lansert på markedet med stor interesse fra lokalradioer og større kringkastere i Norge og internasjonalt, ifølge Gjørsvik.

– Vi har siden oppstarten av Paneda i 2001 brukt betydelige ressurser på forskning og utvikling. Det er derfor svært gledelig å se at vi lykkes og disse investeringene betaler seg tilbake, sier teknisk direktør Oddvar Flølo i Paneda-gruppen.