– Enten så er vi bedre trent enn tidligere, eller så er motstanderne våre dårligere trent enn de var før. Jeg føler nemlig ofte at vi har et ekstra gir mot slutten av kampene, sier Tornado Måløy-spiller Thor-Aage Pleym Evensen.

Mot Studentspretten lørdag gikk Tornado Måløy av banen for tredje gang på de fire siste kampene med poeng etter å ha havnet bakpå i oppgjørene. Mot Skavøypoll 16. mai ledet SIL tre ganger, men tapte til slutt 3–4. Mot Florø2 forrige mandag snudde TMFK 0–1 til 3-2-seier, mens Vågsøy-laget hentet opp 1–4 til 4–4 mot Studentspretten. Da viste temperaturmåleren i Sogndal nærmere 30 grader.

– Det var knallvarmt. I starten av kampen virket vi mest preget av varmen, men mot slutten av kampen var det de som virket mest slitne, forklarer Pleym Evensen.

– Da så det stygt ut. Vi spilte svakt og var udisiplinerte fram til 3-0, forteller Per Jarle Mathisen, som ledet laget i fraværet av trener Kristian Andal, som var en del av et knippet MIL-syklister som fullførte rittet Bergen-Voss lørdag.

Like før pause reduserte Thor-Aage Pleym Evensen fra straffemerket etter at Henrik Myhre ble felt, men kort tid etter hvilen var sogningene tilbake i en tremålsledelse.

– Vi våknet virkelig til liv etter 4-2-scoringen til Stefan, og det er virkelig godt gjort av et så ungt lag å hente opp 1–4 i en slik varme, skryter Mathisen, som mener Stefan Misic var banens beste spiller i Sogn.

Også Thor-Aage Pleym Evensen var godt fornøyd med at TMFK fikk med seg poeng fra en kamp de lenge så ut til å tape klart:

– Det var skikkelig deilig å slippe å reise tomhendte hjem fra Sogndal. Det betyr mye for moralen i laget.

Fem av Tornado Måløys neste seks kamper skal spilles på Måløy stadion og før laget tar sommerferie venter Bremanger (h), Kaupanger (b), Stryn (h) og Dale (h).

– Nå begynner det å bli artig! Vi er i veldig god form og har fått flere spillere tilbake fra skader. Vinner vi mot Bremanger kan vi klatre skikkelig på tabellen og jeg har troen på at vi kan ha en fin tabellplassering når vi tar ferie, sier Pleym Evensen.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Studentspretten – Tornado Måløy 4–4 (3–1)

Mål: 1–0 (5), 2–0 (28), 3–0 (34), 3–1 (45, str.) Thor-Aage Pleym Evensen, 4–1 (52), 4–2 (67) Stefan Misic, 4–3 (68) Sondre Myre Silden, 4–4 (82) Fridjon Mortensen

Dommer: Jegatheesan Jeikishan, Florø

Gult kort: Thor-Aage Pleym Evensen og Sondre Myre Silden, begge TMFK, samt tre til Studentspretten

Tornado Måløy: B. Torheim Andal, Christ. Nore, S. Frantzen, M. Stavenæs Refvik, F. Mortensen, S. Myre Silden, S.-A. Volle, T.-Aa. Pleym Evensen, S. Nordbø Eide, H. Myhre, S. Misic

Innbyttere: R. Gotteberg, J. Våge, T. Bakke