– Hvis vi klarer å være stabile og holde oss unna skader, så mener jeg at troppen er god nok, svarer trener Asle-Knut Gangeskar på spørsmålet om han mener Skavøypoll trenger spillerforsterkninger for å berge plassen i Kretsligaen.

Nylig uttalte klubbens sportslige leder, Sujeevan Mohanarajah, til Fjordenes Tidende at Skavøypoll jobber med å forsterke laget og at blikket først og fremst er rettet mot tidligere Skavøypoll-spillere.

– Vi har aldri en komplett stall på trening og oppmøtet har vært veldig varierende. Det har vært treninger hvor vi har vært under ti spillere, sier Gangeskar, som forklarer at flere av forfallene skyldes skader.

– Vi har vært mye plaget med skader i år og mot Dale fredag fikk vi enda flere.

Får ikke ut potensialet

2-3-tapet i den viktige bunnkampen mot Dale fredag gjør at Skavøypoll står med fire poeng etter åtte spilte kamper av årets sesong i Kretsligaen.

Kun én gang siden årtusenskiftet har Skavøypoll stått med så få poeng etter åtte serierunder. Det var i 2009 da laget også hadde fire poeng, men en bedre målforskjell enn hva de har i dag.

– Vi har hatt en tung start, og det er spesielt kjedelig at de svakeste kampene våre har vært på hjemmebane. Det ligger mye mer i guttene enn det vi har fått fram i mange av kampene, mener Gangeskar.

Fredag fikk polljarane en tung start med to baklengsmål det første kvarteret.

Eivind-Rune Flataker pyntet på resultatet på overtid, men scoringen kom for sent til å sikre hjemmelaget poeng.

– Det var en rotete kamp–enkelt og greit. Guttene kjempet, men en må luke bort feilene om man ikke vi ha den i trynet, sier treneren.

Tapet gjør at Skavøypoll nå ligger sist i Kretsligaen, og før laget tar sommerferie venter kamper mot Fjøra (b), Årdal (h) og Eid (h).

– Vi må legge ned den jobben som kreves, og så vil det forhåpentligvis snu en gang. Vi har noen veldig tøffe kamper igjen i vår, men vi kan ikke legge oss ned, understreker Gangeskar.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Mål: 0–1 (9, str.) Jan-Anders Tonning Wichstrøm, 0–2 (12) Gaute Nyland, 1–2 (51) Ole-Petter Listou Storeide, 1–3 (62) Vegard Dyrstad, 2–3 (89) Eivind-Rune Flataker

Dommer: Per Oddvar Lien, Høyang

Gult kort: Jon André Thue, Skavøypoll

Skavøypoll: A. Kvernevik, Y. Hagen, L. Nygård, R. Myre, E.-R. Flataker, R. Skorge Stranden, K.-A. Gangeskar, J. A. Thue, W. Furnes Rakkenes, T.-E. Tvendeseter Kupen, A. M. Hagen Kvalvåg

Innbyttere: A. Ramsevik Kvalheim, O.-P. Listou Storeide, M. Tvendeseter Kupen, A. Eldevik