– Fjøra viste at de er et bedre lag enn oss, og jeg ser ikke at noen lag i denne avdelingen skal klare å slå dem i år, sier trener Dan Jøran Hafsås etter at Eid fikk «juling» av serielederne fra Sogndal lørdag.

– Nå er det seks poeng som skiller oss og Fjøra, og det blir vanskelig å hente inn. Da må vi i alle fall slå dem i Sogndal og samtidig håpe på at de går på noen smeller. Men de har ikke tapt en eneste seriekamp i år, så hvorfor skal de plutselig begynne å tape fotballkamper?, legger Hafsås til.

– Det er det desidert beste laget vi har møtt i år, konkluderer Hafsås etter tapet.

Fjøra fikk en drømmestart med scoring allerede etter tre minutter av det som var årets første seniorkamp på den flotte gressmatta på Eid stadion.

– Da de fikk den første scoringen så tidlig så var egentlig kampen «satt». Vi hadde et frispark som traff krysstolpen på stillingen 0-1, men jeg tror at uansett om den ballen hadde gått i mål så hadde vi fått det tøft, erkjenner Eid-treneren.

Fjøra doblet ledelsen like før pause og etter sidebytte rant ballene inn i målet bak Eid-keeper Sander Torheim Frislid.

– Det endte med en stygg smell på hjemmebane. For oss handler det nå om å prøve å bli bedre og så vinne neste kamp borte mot Årdal. Det blir tøft, men der får vi trolig ha ballen mer enn hva som var tilfellet mot Fjøra, sier Hafsås.

Selv om Dan Jøran Hafsås mener at hans mannskap spiller bedre med kunstgress under beina på Eid idrettspark enn de gjør på Eid stadion, tror han ikke det betydde noe for utfallet i Fjøra-kampen at oppgjøret ble det første i år som ble spilt på naturgresset på Eid stadion.

– Vi hadde ikke vunnet denne kampen om vi hadde møtt dem på idrettsparken heller. Eid stadion er vår hjemmearena. Det er der vi har klubbhuset vårt og jeg er brennsikker på at vi vil vinne kamper der i nærmeste fremtid, slår treneren fast.

** Eids viktige midtbanespiller Simen Lefdal var på reise og spilte ikke mot Fjøra.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Eid – Fjøra 1–6 (0–2)

Mål: 0–1 (3) Espen Schøn Outzen, 0–2 (41) Scøn Outzen, 0–3 (57) Kenneth Skjerven, 0–4 (61) Scøn Outzen, 0–5 (62) Malvin Gjerde, 1–5 (63) Marius Henriksen, 1–6 (85) Sindre Thue

Dommer: Frank Heggestad, Sogndal

Gult kort: Johan Skorge, Sander Torheim Frislid, Eirik Wik Leite og Daniel Myklebust, alle Eid, samt to til Fjøra

Rødt kort: Håvard Holmøyvik, Eid (to gule, 90+4)

Eid: S. Torheim Frislid, H. Holmøyvik, H. Haugen, A. Hagen Henden, E. Rosø, M. Henriksen, V. Høynes, J. Skorge, D. Haus, K. Lefdal, R. Naustdal

Innbyttere: D. Myklebust, J. Vedvik, E. Wik Leite, A. Hellenes, K. Årskog