Fra et portabelt studio i Ervik og Selje skapes det om dagen kortreist musikk på nynorsk fra to lokale musikere.

– Det er veldig inspirerende. Vi har masse låter på gang, forteller Jonas Larsson, som utgjør bandet Children of Mars sammen med Maria Helgesen fra Selje.

– Vi har fire sanger ute på Spotify. Nylig kom det også ut en ny singel som heter «Kven er du?».

Fant tilbake til musikken

Til vanlig jobber Larsson som lege i Selje kommune, og forteller at han etter flere år med pause fra musikken synes det er inspirerende å være tilbake i studio og med låtskriving.

– Jeg var med i flere forskjellige band i ungdomsårene men etter hvert måtte jeg ta valget mellom å fortsette med musikkarrieren eller om jeg skulle gå videre med studiene. Jeg bestemte meg for å begynne å studere medisin, og da jeg begynte med spesialisering innenfor ortopedi ble det ikke musikk på noen år. Jeg fikk tre barn, og det var veldig mye med familie og jobb. Men nå har jeg fått mer tid til musikken, og det er kjempegøy, forteller Larsson.

– Jonas skriver og produserer låtene, mens jeg synger. Hvis ikke jeg synger på engelsk, så må jeg ha det på nynorsk. Hvis ikke blir det så unaturlig, forteller Helgesen og legger til at søsteren hennes Helga Helgesen Rutledal også synger på noen av låtene.

Lokal musikk

Bandet har også fått hjelp fra Sven Larsson og Bjørn Lodemark fra Sverige, som spiller gitar eller bass på flere av låtene.

– Bortsett fra dette er all musikken lokal. All produsering og miksing skjer her i kommunen, sier Helgesen.

– En konsert er absolutt i tankene. Vi jobber med å få spilt inn flere sanger. Kanskje vi kan få til en konsert til våren en gang, smiler Helgesen.