Ungdomsklubben i Selje er blitt et populært alternativ til å vandre gatelangs.

– Klubben er til for at ungdommene i Selje skal kunne komme i lag i stedet for å gå rundt i smågrupper overalt.

Det forteller Preben Dåvøy Hatlenes, som sammen med kompisene Markus Årvik, Lars-Petter Aarseth og Tomas Lesto Larsen arrangerer ungdomsklubb for ungdomskoleelevene i Selje kommune hver fredag.

På loftet i den gamle skolebygningen vis-à-vis Selje skule, var det et tomt lokale som kompisgjengen har fått låne gratis av kommunen.

Billig drosje

Takket være LTU-midler fra fylkeskommunen, koster det bare 20 kroner for de unge å bli fraktet hjem fra arrangementet. Det gjør at ungdommer fra hele kommunen benytter seg av klubben.

– Det var noen som var litt skeptiske til om vi skulle få det til i starten, men nå er det de som er her oftest, ler Preben.

På klubben kan de unge blant annet velge mellom biljard, dart, TV-spill og et rikholdig kioskutvalg.

– Vi handler inn det vi trenger på butikken og selger det litt dyrere enn vanlig, men ikke så mye. Vi tjener cirka to kroner per vare vi selger, forteller Markus, som sammen med de andre driver klubben som en ungdomsbedrift.

Pengene bruker de på nye kioskvarer, og av det som måtte bli til overs forsøker de å fornye tilbudene i klubben. Men en liten ungdomsbedrift har ikke det helt store å rutte med.

Trenger nye møbler

– Vi har fått litt støtte hos noen lokale bedrifter, men det er mange som ikke har mulighet til å støtte oss med penger. Derfor bestemte vi oss for å samle inn gevinster som vi har loddet ut nede på butikken, forteller Markus.

– Vi skulle gjerne hatt oss en ny sofa kanskje, for den vi har er det så store hull i at folk detter gjennom, avslutter Markus Årvik.