De to omkomne tenåringene Ida Tahooni Kivi (18) og Wahid Babaie (19) døde begge av drukning.

Det bekreftet etterforskningsleder Øystein Ruud overfor Fjordenes Tidende onsdag ettermiddag.

Ida Tahooni Kivi (18) og Wahid Babaie (19) omkom i slutten av november etter en utforkjøring langs fylkesvei 618 i Selje kommune. Arkiv

De to tenåringene, som begge var fra Florø og elever ved Måløy vidaregåande skule, omkom etter en utforkjøring langs fv. 618 ved Røyrvikneset nord for Flatraket i Selje kommune i begynnelsen av november. Bilen ble funnet på ni meters dyp i sjøen fredag 6. november. Da hadde de to elevene vært savnet siden onsdag kveld. Ifølge politiet skulle ungdommene vise to bekjente veien fra Selje til Måløy.

Politiet har etterforsket ulykken den siste måneden og Ruud forteller at det er usikkert om man noen gang kommer til å finne årsaken til utforkjøringen.

– Farten er ikke ansett som høy på ulykkesstedet, og er anslått til å ha vært på mellom 70 og 75 kilometer i timen. Det er heller ingen feil på bilen som kan være årsaken til at den kjørte ut av veien. Værforholdene kan heller ikke ha spilt noen rolle i ulykken, sier Ruud.

Seksten lys ble tent ved ulykkesstedet på fylkesvei 618 i Selje kommune, etter at de to ungdommene fra Florø ble funnet omkomne. Begge var elever ved Måløy vidareågande skule. (Arkiv

Sikkerhetsbelte var i bruk da bilen kjørte utfor veien, og ifølge etterforskningslederen var det Wahid Babaie som kjørte bilen. Politiet kan foreløpig ikke si noe om det eksakte tidspunktet for dødsfallet.

Babaie sto som eier av bilen, og hadde den ute for salg på finn.no. I salgsannonsen sto det blant annet at de to frontvinduene verken kunne rulles opp eller ned.

– Vi har sjekket dette med vinduene, men vil ikke kommentere det ytterligere, sier Ruud.

Bilen de to ungdommene kjørte ble funnet på ni meters dyp i sjøen utenfor Røyrvikneset, nord for Flatraket i Selje kommune. (Arkiv

De to tenåringene ble sist observert onsdag 4. november, og flere vitner har sett bilen foreta flere forbikjøringer den samme kvelden. Men ifølge Ruud skal dette ha skjedd tidligere på strekningen. Han påpeker at det er ingenting som tyder på at andre biler var involvert da ulykken skjedde.

Etterforskningen av dødsulykken nærmer seg slutten, og Ruud forteller at målet fremover blir å eliminere flest mulig årsaker til utforkjøringen.

Les mer om dødsulykken i Selje her: