Politimester Kaare Songstad presenterte fredag sin innstilling til hvor mange lensmannskontor man bør ha i Vest Politidistrikt. I Sogn og Fjordane mener han tallet bør reduseres med tolv, deriblant kontorene i Selje og Bremanger.

Sognstad foreslår å kutte følgende tolv kontor i Sogn og Fjordane: Selje, Bremanger, Askvoll, Jølster, Gaular, Hyllestad, Balestrand, Solund, Gulen, Aurland, Luster og Lærdal eller Årdal. I Hordaland blir seks kontor foreslått nedlagt.

Politimesteren foreslår å organisere politiet i Sogn og Fjordane slik:

TjenesteenhetTjenestestedKommuner
NordfjordVågsøyEidStrynVågsøySeljeEidStrynHornindal
SunnfjordFloraFørdeGloppenFjalerHøyangerFloraBremangerFørdeNaustdalGaularJølsterGloppenFjalerAskvollHyllestadHøyangerBalestrand
SognSogndalVikLærdal eller ÅrdalSogndalLeikangerLusterVikLærdalAurlandÅrdal

I sin oppsummering av forslaget understreker politimesteren følgende:

- Det er selvsagt viktig at politiet har kontor i byer, bygder og tettsteder der folk bur og ferdes. I dag har Vest politidistrikt mange små kontor som store deler av uken ikke er åpne og ikke har mannskap til stede. Politiet binder i dag opp mye ressurser i form av penger og personell til lokale som ikke er mye i bruk. Politiet ønsker i stedet å utbytte pengene til operativ polititjeneste, forklarer Sognstad.

I Nordfjord foreslår politimesteren lensmannskontor i Vågsøy, Eid, Stryn og Gloppen. Sistnevnte hører til Sunnfjord tjenesteenhet.

Han mener de som jobber ved noen av kontorene kan også utføre en bedre politioperativ tjeneste for publikum dersom de er ute på patrulje der folk bor og ferdes.