Sponsorer fra hele Selje kommune har nemlig gått inn med nok midler til at elever både fra Stadlandet og Selje ungdomsskule kan få lære seg å surfe i Hoddevik i skoletiden de neste tre årene.

Magnusson tok initiativ til surfing som en del av kroppsøving for ungdomsskoleelever i fjor, og Stadlandet skule var først ut i prosjektet. Magnusson flyttet til Stadlandet for fire år siden og er opptatt av å bidra i lokalsamfunnet.

– Det er kjempebra at dette har blitt så vellykket. Vi har fått så mange positive tilbakemeldinger.

Nå jubler Magnusson over at surfing er sikret som en del av kroppsøvingen på skolene helt fram til 2019.

– Det er bra at alle ungdomsskoleelevene i kommunen kan få lære seg og surfe, sier han.

– Det er på grunn av dem at vi greier å gjennomføre dette. De stiller med gratis utstyr over tre år og det er verdt mer enn 800.000 kroner, sier han.

Bedrifter fra hele Selje kommune kommer med sponsormidler som betaler for instruktørene.

– Stadpipe, Ervik Havfiske, Stad surfing, Paneda, Fiskevegn, Dragebygg og Akka Surf har vært med på sponsingen. Dette har blitt så populært at flere bedrifter vil være med og sponse det, sier Magnusson.

Klesmerket O’Neill Norge har også sponset prosjektet.

– De hadde egentlig fordelt sponsormidlene sine allerede, men synes prosjektet var såpass kult at de valgte å støtte det fordi om, sier Magnusson.

Kroppsøvingstilbudet i Hoddevik består både av surfe- og svømmeopplæring, med grupper på 35 elever om gangen. Til sammen er det tre surfeinstruktører, i tillegg til at ungdomsskolene har med egne instruktører som står for svømmeopplæringen.

– Hver elev får surfe- og svømmeopplæring i Hoddevik minst seks ganger per år, forklarer Magnusson.

Tilbudet starter opp i slutten av april og varer fram til sommerferien begynner for ungdomsskoleelevene. På høsten får elevene tilbudet fra september/oktober og utover.