– Vi skal gjøre det vi kan for å klare det og jeg anser det ikke som helt usansynlig at det kan gå, svarer prosjektleder John Magne Grøneng i Skanska på spørsmål om flerbrukshallen, som kommunestyret torsdag sa ja til å bygge, kan stå klar til skolen åpner i januar 2018.

Skanska forventer en byggetid på ti måneder og før spaden går i jorda skal det både detaljprosjekteres og søkes om byggetillatelse fra kommunen.

– Byggestarten blir iallefall ikke før etter påske, slår Grøneng fast. Da er det åtte måneder til ungdomsskoleelevene kommer tilbake til Gotteberg.

– Er det mulig å bygge flerbrukshallen på åtte måneder?

– Det kan gå, men det blir tøft, sier prosjektlederen.

– Det er ikke optimalt, men vi er innforstått med at vi må finne løsninger om så skulle være. Vi tar ikke problemene på forhånd, sa rektor Kåre Bakke ved Vågsøy ungdomsskole da.

– Vi heiste flagget til topps og er veldig godt fornøyde. Politikerne i Vågsøy gjorde et klokt vedtak og man tar iallefall ikke for hardt i når man sier at barna i Vågsøy får den flotteste skolen i Sogn og Fjordane, sier Bakke.

Han forklarer at han har fått mange positive tilbakemeldinger fra folk som liker illustrasjonene av det nye skoleområdet.

I kommunestyret SIST UKE gjentok flere sin frustrasjon over at man i fjor vår rev gymbygget på skoleområdet uten å vite hva et nytt bygg ville koste.

– Man har malt seg inn i et hjørne og nå må man gjøre et eller annet for å kunne ha en idrettshall der oppe. Nærmest koste hva det koste vil, sa Hogne Bleie (Frp).

– Vi har penger til det vi vil ha penger til, sa Betty Hessevik (Sp) og viste samtidig til beslutningen om å legge ned skolene på Bryggja og Holvik før jul.

Einar O. Midtbø (Tverrpolitisk) var kritisk til at man man bestemte seg for å bygge en ny ungdomsskole uten å ha en klar plan for flerbrukshallen.

– Det anser jeg som et politisk spill fra «Måløykameratene» Arbeiderpartiet, Høyre og Venstre, sa Midtbø. Da reagerte blant andre Edvard Iversen (V).

– Jeg vil ha meg frabedt at jeg tilhører «Måløy-kameratene». Jeg representerer Venstre og vi er et selvstendig parti med egne meninger, sa Iversen.

– Gjentatte ganger har Midtbø gjennom media og sosiale medier omtalt Høyre som et parti som bare er interessert i Måløy. Det ber jeg om at Midtbø slutter med. Han gjør det kun med bakgrunn i en sak og det er ungdomsskoleutbyggingen som skjer på Gotteberg. Det var et flertall som fattet det vedtaket, sa Morten Hagen.

– Den reelle overskridelsen er 0,7 millioner på bygget, pluss kostnader til arkitekt og ekstern bistand på 1 million.

Roger B. Silden (Ap) gav klart uttrykk for at han ikke var fornøyd med hvordan dagens og det forrige kommestyret har behandlet ungdomsskoleutbyggingen, men oppfordret samtidig til at man så framover.

– La oss for guds skyld gjøre ferdig denne skolen og så begynne å snakke om den på en positiv måte.